COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η θεαγωγός Δημοκρατία παρακάμπτεται στην γενέθλιον χώραν;;;

Υπερηφανευόμενα για πολλά από τα ανυπέρβλητα και ασύλληπτα  έργα και προσφορές των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά δυστυχώς πλείστα ούτε τα γνωρίζομεν και ελάχιστα που γνωρίζομεν επιδερμικώς, τα έχομεν στο περιθώριον!! Ζούμεν το ευτελές παρόν και  αδιαφορούμεν πλήρως για το ζείδωρον παρελθόν.
Το πλέον περιφρονημένον είναι το Δημοκρατικόν πολίτευμα και οι αναλλοίωτες αρχές που απορρέουν από την Δημοκρατίαν. Την αναφέρομεν την  λέξη, επαιρώμενοι ότι την τηρούμεν και στο βάθος την έχομεν ανά πάσαν στιγμήν περιφρονημένην.



Καταπατητές των αρχών της Δημοκρατίας και των Νόμων είναι σε πρώτην φάση οι γεννήτορες τους. Καταπατούν  Νόμους και εφευρίσκουν τρόπους για μη υποσκέλιση της Δημοκρατίας.
Γνωστοποιήθηκε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ν. Σαρκοζί συνελήφθη και οδηγήθη στην φυλακήν προς απολογίαν, για χρήματα που έλαβε παρανόμως από τον Καντάφι για το κόμμα του. Στην χώραν της Δημοκρατίας ανάλογη παρανομία όχι από Καντάφι αλλά από άλλες πηγές, θα έχουν λάβει τα Ελληνικά Κόμματα. ΄Εχει εναχθεί κάποιος υπεύθυνος;  Ούτε ως σκέψη.
Ο προηγούμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας  Ζακ Σιράκ μετά την θητείαν του, ενήθχη στα δικαστήρια και κατεδικάσθη έστω με αναστολήν. Ανάλογον θα συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα; Ούτε ως σκέψη. Και αυτό αποδεικνύεται από τους συνεχείς αγώνες και ανακοινώσεις που κυκλοφορούν κατά περίπτωση, για υποστήριξη πολιτικών  με μικροποινές, από τα Πολιτικά Κόμματα. Προσπάθειες αέναες και δελτία τύπου αναρίθμητα για να αποδειχθεί από την Εκτελεστικήν Εξουσίαν ότι ημέτερος ποινικώς ύποπτος, είναι αθώος!
Πριν πολλά έτη τροχονόμος έδωσε κλήση για παράβαση του οδικού κώδικα στον πρωθυπουργόν της Αυστραλίας! Ποίον το αποτέλεσμα;;; Πλήρωσε το πρόστιμον και έστειλε συγχαρητήρια επιστολήν στον τροχονόμον, διότι του συνέστησε εμπράκτως να προσέχει όταν οδηγεί!!! Στην χώραν όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία όμοια περιστατικά είναι ασύλληπτα! Βουλευτήν να παρατηρήσει τροχονόμος, πιθανόν να χάσει και την θέση του!! αν δεν ραπισθεί αγρίως στις παρειές του προσώπου!!
Για να επιτύχει κάποιον πολίτευμα και να λέγεται Δημοκρατικόν, οι υπεύθυνοι πρέπει να γνωρίζουν καλώς πως λειτουργούσε η Αθηναϊκή Δημοκρατία και ποίες ποινές είχαν οι παραβάτες.
Όταν τα Ακυρωτικά Δικαστήρια χαρακτηρίζουν Νόμον αντισυνταγματικόν, σημαίνει ότι παραβιάσθηκαν κανόνες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Για να μη συμβεί αυτό, πρέπει να διδασκόμεθα πως λειτουργεί η Γαλλία ή πρέπει εμείς να διδάσκομεν αυτούς, Νόμω και έργοις;;
Είναι τιμητικόν για τους Έλληνες πολιτικούς, οι Δημοκρατικοί θεσμοί να τηρούνται μετ’ ευλαβείας από άλλες χώρες;
       Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.