COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Έτοιμη να αναλάβει καθήκοντα η νέα γενιά των Rothschilds

ΣΤο Λονδίνο ο Alexandre de Rothschild είναι η επιτομή του διακριτικού τραπεζίτη. Αν και του ζητήθηκε τα τελευταία χρόνια να πει πότε θα αναλάβει τη διοίκηση της τράπεζας μίλησε με μετριοπάθεια . «Θα γίνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή», είπε σε μια σπάνια συνέντευξη του στο «Manager Magazin» το 2012.Στον τραπεζικό κόσμο, το όνομα Rothschild είναι θεσμός.
Τώρα, η επενδυτική τράπεζα προφανώς προχωρα στην πολυαναμενόμενη αλλαγή στην ηγεσία.
Τώρα η…υπομονή του φαίνεται να ανταμείβεται. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο 37χρονος θα αναλαβει πρόεδρος της γαλλο-βρετανικής επενδυτικής τράπεζας τον Ιούνιο. Ο 75χρονος πατέρας του David de Rothschild θα αποσυρθεί.
Η αλλαγή της ηγεσίας από την έκτη στην έβδομη γενιά αναμένεται για χρόνια και ο γιος προετοιμάζεται προσεκτικά για το έργο. Εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2008, έχοντας μάθει προηγουμένως τις επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο (Bear Stearns, Bank of America). Από το 2012 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αναπληρωτής του πατέρα του.
Η επενδυτική τράπεζα ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild. Οι πέντε γιοι του την εξέλιξαν τον 19ο αιώνα ως την κορυφαία τράπεζα στην Ευρώπη και έκαναν τους Rothschilds την πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο. Το 2012, ο David de Rothschild επανέφερε τα γαλλικά και βρετανικά υποκαταστήματα της τράπεζας. Η οικογένεια κατέχει σήμερα το 58% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου.
Η τράπεζα έχει επικεντρωθεί στο ρόλο της παροχης συμβουλών. Με τη δραστηριότητα των συγχωνεύσεων κατάφερε να υπερασπιστεί την πέμπτη της θέση στην Ευρώπη μπροστά από αντιπάλους όπως η Morgan Stanley ή η Deutsche Bank .
Ο Alexandre de Rothschild αναλαμβάνει μια αναπτυσσόμενη εταιρεία. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 852 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 206 εκατομμύρια λίρες – μια αύξηση της τάξης του 10 %.el.gr
Οι αλλαγές στον αλγόριθμο του Facebook ίσως να μειώνουν τις ειδήσεις που βλέπουν οι αναγνώστες μας από τη σελίδα μας.
Για να συνεχίσετε να βλέπετε τις ειδήσεις της triklopodia.gr επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook facebook.com/triklopodiagr κι ακολουθήστε τα παρακάτω δύο βήματα.
          Επιμέλεια Κυκλοφορίας & Δημοσίευσης
                            ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
           Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.