COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Άλωση στην Βάρναν

Είχε κανείς αντίθετην γνώμην – πρόβλεψη ότι ο τούρκος πρόεδρος θα υποκύψει στους άτολμους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κατά την σύσκεψη που έγινε στην Βάρναν της Βουλγαρίας;;;; Όσοι τυχόν είχαν δεν γνωρίζουν τα πολιτικά πράγματα και φυσικά διεψεύσθησαν παταγωδώς. Κάποιοι δημοσιογράφοι  έλεγαν ότι στην Βάρναν ο Ερντογάν θα  «στριμωχθεί». Συνέβη ακριβώς το αντίθετον. Τους συνέθλιψε για να το πούμεν απλώς  χωρίς λεπτομέρειες.

Οι ευρωπαίοι ήθελαν να τον πείσουν με κάθε τρόπον να συγκρατήσει τους πρόσφυγες στην χώραν του για να μη κατακλύσουν τις δικές τους χώρες, αν τους αφήσει καταπατώντας τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Θα λάβει παχυλό «μπαξίσι» και θα κρατήσει μέρος αυτών.
Για την είσοδον της τουρκίας στην Ευρώπην που όλοι αυτοί φώναζαν ότι δεν  την θέλομεν πλέον, μάλλον υπέκυψαν και θα αρχίσουν χρηματοδοτήσεις για να προχωρήσει το ενταξιακόν πρόγραμμα.
Για τις παραβιάσεις στα ανατολικά σύνορα και τον εναέριον χώρον της Ευρώπης, του συνέστησαν φιλικώς ότι υπάρχουν κάποιες συνθήκες και καλόν θα είναι να τις σέβεται. Από συνθήκες δεν καταλαβαίνει ο τούρκος πρόεδρος και είτε τα είπαν είτε  όχι  ένα και το αυτόν. Θα συνεχίσει με την ιδίαν ορμήν τις παραβιάσεις στο Αιγαίον,  την ΑΟΖ της Κύπρου και την διεκδίκηση των υδρογονανθράκων στο Νησί. Είναι δυνατόν ένας στρατιωτικός κατακτητής του μισού Νησιού να κατευθύνει τους πάντες για τον ορυκτόν πλούτον του ;;
Αναφορικώς με τους στρατιωτικούς αιχμαλώτους μας, ο άτολμος Γιούνγκερ του είπε.
n  «Ταγιπάκι μου εσύ ένας τόσον μεγάλος ηγέτης δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτάκια, άφησε τα πασχαλάτικα να πάνε στα σπίτια τους».
Και ο πολυμήχανος,  πολύστροφος και διπλωμάτης με όρχεις του απάντησε απονεκρώνοντάς τον.
n  Ας αφήσομεν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνην να αποφασίσει.
Υπηρέτες του εαυτούλη σας, τι κερδίσατε από την σύσκεψη στην Βάρναν;; Προσκυνήσατε τους πόδας του Ερντογάν, του υπεσχέθητε αφειδώς πως  θα πράξετε ό,τι θέλει και γυρίσατε οίκοι αλωμένοι από τις προτάσεις του και την ατολμίαν  σας.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.