COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Επιχειρησιακό πρόγραμμα για την περιφέρεια Θεσσαλίας το 2014

Οταν σχεδιάστηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την περιφέρεια Θεσσαλίας το 2014 για την περίοδο 2014-2020, ειχε υπογραφεί με την ΕΕ οτι παιρνει η περιφέρεια Θεσσαλίας 62 εκατομύρια ευρώ για την λεγόμενη μικρη επιχειρηματικότητα κυριως στον αγροδιατροφικό τομέα , με σκοπό, το κάθε προϊόν που θα σχεδιασθεί και θα παραχθεί πρωτογενώς και στην μεταποίηση θα πρέπει να ικανοποιεί τα κάτωθι βασικά προαπαιτούμενα για να είναι ανταγωνιστικό διεθνώς:
1. Να είναι οργανοληπτικά ελκυστικό από τον μέσο παγκόσμιο καταναλωτή
2. Να είναι σχεδόν μοναδικό ελληνικό προϊόν
3. Να μπορεί να προσφερθεί στις αγορές με σχετική ευκολία διακίνησης, και διανομής
4. Να μπορεί να παραχθεί μαζικά ( όταν αυτό είναι δυνατόν) για να είναι σε θέση να καλύπτει αγροτικές στρεμματικές ανάγκες

Για την εκπλήρωση των ως άνω κριτηρίων, και την εφαρμογή της ως άνω στρατηγικής υπάρχει μία «δεξαμενή» προϊόντων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αφού μελετηθούν κατάλληλα να αποτελέσουν την ατμομηχανή της σύγχρονης αγροδιατροφικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας . Πρόκειται για τα προϊόντα τα οποία καλλιεργούνταν σχετικά μαζικά πριν από 30 χρόνια, χρησιμοποιήθηκαν για δεκαετίες ως τροφή των φτωχών, και στην συνέχεια ξεχάστηκαν λόγω των εισαγωγών και τις ξενομανίας. Ενδεικτικά τέτοια προϊόντα είναι: α) οι ποικιλίες σιταριών, β) όσπρια, γ) τα παραπροϊόντα σταφυλιών, ελιών δ) τυριά τυρογάλακτος όπως μηζύθρα, ανθότυρο, μανούρι, ε) ελληνικό μέλι , στ) φρούτα, ζ) ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, η) ελαιόλαδο με συγκεκριμένες ιδιότητες θ) φρούτα σε κομπόστα η αποξηραμένα σύμφωνα με τον κανονισμό 1924/2006 και 432/2012 περί ισχυρισμών υγείας, και πολλά άλλα. Η ερώτηση που στηρίζεται η ποιότητα των Ελληνικών προιόντων εχει μία απάντηση: Ειμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα μετα τη Μαγαδασκάρη στη Γή.
Γνωριζουμε οτι τα εν λόγω προϊόντα θα προωθηθούν εύκολα στις διεθνείς αγορές λόγω:
1. Της συμμετοχής τους στην ελκυστική για τον παγκόσμιο καταναλωτή Μεσογειακή διατροφή
2. Της διατροφικής τους αξίας με βάση τις σημερινές γνώσεις και απόψεις
3. Της ελληνικής μοναδικής τους προέλευσης
Η απλότητα, η σαφήνεια, και η μοναδικότητα της πολιτικής, θα συνδυασθεί με απλές ενέργειες, πρωτοβουλίες και καινοτόμες εφαρμογές έρευνας και τεχνολογίας για να εξασφαλισθεί η αποτελεσματικότητα της σε βάθος 5 ετίας.
Απο τα 62 λοιπόν εκατομύρια ευρώ που έχουν εγγραφεί στο Θεσσαλικό κουμπαρά, έχουν αξιοποιηθεί μόλις 10 εκατ. τα υπόλοιπα κοιμούνται και περιμένουν το βασιλόπουλο να έρθει να τα πάρει.
Στις 14 Δεκεμβρίου στις 8μμ στον Μύλο ξεκινάμε με την Περιφερειακή Παράταξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και παρουσιαζουμε για πρωτη φορα δημόσια τι μπορουμε να κανουμε με τα χρηματα που δεν ξοδευτηκαν και καθονται, και πως φανταζομαστε τη Θεσσαλία το 2030. Αυτό που καποιοι λενε για παραγωγικη ανασυγκροτηση , εμεις το σχεδιαζουμε ακριβως. Με Συνεργατικότητα. Και θα αναδειξουμε και την αδράνεια των υποτιθεμενων αντιπολιτευτικων παραταξεων στην περιφερεια σημερα. Με νουμερα, απλα....
Καλημέρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.