COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ειδήσεις ήκιστα επωφελείς κι εν τινι ταπεινωτικές


Πολλές φορές από τις Τηλεοράσεις (υπάρχουν και στα Ραδιόφωνα και στις εφημερίδες αλλά είναι  μειωμένης επηρείας)  «βομβαρδιζόμεθα»  με ειδήσεις οι οποίες δεν είναι και τόσον επωφελείς. Π.χ. η έκταση των εγκλημάτων δεν ωφελεί κανένα. Μπορούσε νε γίνει απλή μνεία και όχι  να μας παρατίθενται εκτενείς λεπτομέρειες οι οποίες είναι μόνον  για τους Δικαστές. Περί αυτού άλλοτε.



Τρία  ενοχλητικά θέματα έθιξαν οι Τηλεοράσεις μας τις τελευταίες ημέρες.
Το πρώτον αφορούσε τις απαράδεκτες θέσεις του  πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο οποίος εξύβριζε συνεχώς τον δολοφονηθέντα  ΄Ελληνα  Κ. Κατσίφα και έκανε πρόταση για κατάργηση της εορτής της 28ης Οκτωβρίου στην Αλβανίαν από τους Έλληνες!! Ανήκουστη άποψη και άκρως προσβλητική για την Ελλάδα. Κούναγε δε συνεχώς το δάκτυλον του για να παρουσιάσει όλες τις κατηγορίες κατά του ως αληθείς! Για ποίον λόγον να μεταδοθούν αυτές οι απόψεις και να διασκορπισθούν σ’ ολόκληρον την υφήλιον; Ήταν επωφελής αυτή η αναμετάδοση; Γιατί τον εξήραμεν αντί να τον αφανίσομεν για  όσα είπε; Δεν ήταν καλλίτερη η περιφρόνηση των απόψεών του;
Πριν από αυτόν αλβανίδα υπουργός είπε ότι το1821αυτοί που φορούσαν φουστανέλες και μαχόταν τους τούρκους ήταν αλβανοί  και όχι ΄Ελληνες. Δεν υπήρχαν τότε ΄Ελληνες!!! Είπε την αθλιότητα. Γιατί την αναμεταδόσαμεν εμείς και δεν την αφήσαμεν στο σκοτάδι;; Την συνοδεύσαμεν και με φωτογραφίαν. Η χαρά της στα ύψη!!
Προσφάτως είδαμεν στους δέκτες μας τουρκάλα αρχηγόν ακροδεξιού κόμματος να ομιλεί στην ομάδα της μετ΄ επάρσεως και να λέει ότι θα κάμει συντόμως επέμβαση στη Κύπρον  για να πάρει και την υπόλοιπην διότι  το νησί ολόκληρον είναι τουρκικόν!!
Για ποίον λόγον έγινε αναφορά αυτής της ψευδεστάτης απόψεως;
Γιατί την προβάλλαμεν με φωτογραφιαν, αλλά και τις κατακτητικές απόψεις της; Στην ομάδα της έκαμε τις αναφορές  όχι σε δημόσιον χώρον. Αλλά  και σε δημόσιον να ήταν εμείς δεν έπρεπε να ασχοληθούμεν καθόλου με όμοιες πολεμοχαρείς θέσεις. Δεν ωφελήθηκε κανείς Έλληνας απ’ όσα του μετεβίβασαν οι Τηλεοράσεις,!!! Γιατί το έπραξαν; Δεν καταλαβαίνουν ότι η ψυχολογία του  Έλληνα κλωνίζεται και ότι όμοιες ειδήσεις τον καταρρακώνουν και τον ταπεινώνουν;
Η αθλιότητα παρομοίων ειδήσεων εχόμεθα της γνώμης ότι θίγει και τους κυβερνώντες. Αφού η απάντηση που έδωσαν, αν έδωσαν, τους ανάγκασε σε μνείαν γεγονότων τα οποία είναι εκτός πάσης βάσεως συζητήσεως.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.