COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Γιάννη Λαμπρόπουλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα τα Γενικά Επιτελεία Στρατού , Αεροπορίας και Ναυτικού είναι ιδιοκτήτες πολλών χιλιάδων στρεμμάτων γης (254.000 στρ.) μεγάλης αξίας και σε καλές τοποθεσίες της Χώρας μας τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα και στις διαθέσεις πολλών καταπατητών. Αν και αυτή η τεράστια περιουσία είναι καταγεγραμμένη από τα Επιτελεία , όμως παραμένει αναξιοποίητη και ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει μηδενικά έσοδα.Από το 2006 και σε συνεννόηση με τα Επιτελεία και από την θέση τότε του Υφυπουργού Άμυνας συντάξαμε Σχέδιο Νόμου , στο οποίο προβλέπετο η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων , φυσικά προς όφελός τους.Το Νομοσχέδιο συγκέντρωσε τις υπογραφές όλων των συναρμοδίων τότε Υπουργών εκτός του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη και για το λόγο αυτό δεν κατετέθη στη Βουλή.
Με την από 14-4-2010 και αριθ. κατάθεσης 8767 Ερώτησή μου στη Βουλή σας ζητούσα να προχωρήσετε στην ψήφιση Νομοσχέδιου με το οποίο θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της παραπάνω περιουσίας.
Παρά το ότι σας απέστειλα και το σχετικό Νομοσχέδιο μέχρι τώρα δεν προχωρήσατε στην κατάθεση αυτού ή άλλου σχετικού με το θέμα ,
αν και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και κατ’ επέκταση και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν κορυφωθεί.
Θέλω δε να κάνω γνωστόν ότι από το 2006 , μεγάλες Τράπεζες Ελληνικές και ξένες είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επειδή πλέον , δεν πρέπει να χάνεται χρόνος και όταν μάλιστα τούτο σήμερα είναι αίτημα όλων αλλά και δέσμευση της Κυβέρνησης.
Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός
Προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Άμυνας τώρα , στην αξιοποίηση της Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και με ποιο τρόπο ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


*************************************************************************************
ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Οταν ηταν Υφυπουργος Εθνικης Αμυνας απο το 2004 εως το 2007 στον ελεγχο του ειχε τους φυγοστρατους και τις παρανομες απαλλαγες και δευτερο και πιο σημαντικο απο ολα ειναι οτι ειχε ολη την ακινητη περιουσια των ενοπλων δυναμεων και φροντισε να κανει οτι μπορουσε να αξιοποιηθουν στο επακρο, οπως στην Μεσσηνια παραχωρησε στο δημο καλαματας ακινητο του στρατου ωστε να δταχτει νεο κοιμητηριο και σκοπευτηριο και το μεγελυτερο βεβαια ειναι η παραχωρηση του παλαιου αεροδρομιου της μεσσηνης στο δημο ωστε να γινονται οι αγωνες Ντραξτερ-εγιναν για μια φορα μονο και σε δοκιμαστικο σταδιο γιατι ειχε πολλες ατελειες η πιστα, και η συμμετοχη ηταν απο τις μεγαλυτερες συμφωνα με δηλωσεις των ξενοδοχων(ειχαν πληρωτητα 100%) και απο δηλωσεις των τοπικων εφημεριδων μεσσηνιας και μεσων ενημερωσης.Κατι τελευταιο που θελω να πω ειναι πως για μια ακομα φορα φενεται το μεγαλειο Λαμπροπουλου αφου ειχε ερθει σε πολλες συγκρουσεις με αλλους κυβερνητικους παραγοντες για να γινουν ανταλλαγες με τα βατοπαιδια και αλλες παρομοιες ανταλλαγες!!! που θα ζημιωναν το δημοσιο και θα αποτελουσε σκανδαλο!!

Επιστημονας [ epistimonas62@gmail.com ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.