COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επερώτηση Πετράκου για το δρόμο:Ριζόμυλος - Κορώνη

Τι ενέργειες θα κάνετε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη;

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,
Με δεδομένα ότι:
1) Από τις 21 Φεβρουαρίου 2011 έχω καταθέσει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ερώτημα «γιατί ενώ το τμήμα 1 υποέργο 1 του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη από το Ριζόμυλο και τη χ.θ. 0 έως την έξοδο Καλαμακίου και τη χ.θ. 10.160 έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα και το κόστος του έργου, μαζί με τις απαλλοτριώσεις και το Φ.Π.Α. υπολογίζεται σε 23,5 εκατ. ευρώ, δεν γίνει πρόταση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, παρότι «λιμνάζουν» 28,5 εκατ. ευρώ».
2) Την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και ο Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Δ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων κ. Τάσος Αποστολόπουλος ότι, παρότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση (Νο 23) από τις 8-6-2010, ούτε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας ούτε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στη συνέχεια δεν έχουν υποβάλλει σχετική πρόταση χρηματοδότησης για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο.
Είμαι υποχρεωμένος να μετατρέψω την ερώτηση της 21ης Φεβρουαρίου σε επερώτηση και σας ρωτώ:
α) Γιατί ενώ το τμήμα 1 υποέργο 1 του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη από το Ριζόμυλο και τη χ.θ. 0 έως την έξοδο Καλαμακίου και τη χ.θ. 10.160 έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα και το κόστος του έργου, μαζί με τις απαλλοτριώσεις και το Φ.Π.Α. υπολογίζεται σε 23,5 εκατ. ευρώ, δεν γίνει πρόταση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, παρότι «λιμνάζουν» 28,5 εκατ. ευρώ;
β) Τι ενέργειες θα κάνετε προς τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών, (τα οποία, σημειώνω, δεν απάντησαν στο ερώτημα που είχαν θέσει οι βουλευτές Λαφαζάνης Παναγιώτης και Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία) ώστε να καταβληθεί το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση και παράδοση της μελέτης των τεχνικών έργων των τμημάτων 2 από έξοδο Καλαμακίου 10.160 έως έξοδο Νέας Κορώνης 20.128 και του τμήματος 3 από έξοδο Νέας Κορώνης 10.128 έως είσοδος Κορώνης 28.000, ώστε να είναι πλήρως ώριμο όλο το έργο και να ζητήσετε να ενταχθούν τα δύο υποέργα στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προκειμένου να κατασκευαστεί επιτέλους ο δρόμος Ριζόμυλου – Κορώνης, του οποίου οι προμελέτες έχουν ξεκινήσει από το 1978!!!;
Υ.Γ. Σας επισυνάπτω την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την απάντηση του Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.