COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Τι θα γίνει με το λιμάνι της Κορώνης»

Επερώτηση
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η Κορώνη «χτυπήθηκε» από τη θαλασσοταραχή. Η αιτία όπως ασφαλώς γνωρίζετε, είναι ότι το υπάρχων λιμάνι δεν προστατεύει ούτε την Κορώνη ούτε τους ψαράδες.
Γι’ αυτό επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου:
1) Η επέκταση της υπάρχουσας εργολαβίας, για να γίνει λιθοριπή στο τμήμα που ορίζεται από το τέλος του προσήνεμου μόλου που κατασκευάζεται από τις ζημιές του 2008 μέχρι το φανάρι, καθώς και πέριξ του κάστρου στους προμαχώνες 1 και 2.
2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις εγκρίσεις της μελέτης και για τη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη που προβλέπει επέκταση του λιμανιού κατά 200 μ. περίπου, ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά η Κορώνη και η περιουσία των ψαράδων.
Κατόπιν τούτων σας ερωτώ:
α) Τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα θέματα 1 και 2 που θίγω ανωτέρω;
β) Τι ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε και τι προοπτικές υπάρχουν ώστε:
1) Η επέκταση της υπάρχουσας εργολαβίας, για να γίνει λιθοριπή στο τμήμα που ορίζεται από το τέλος του προσήνεμου μόλου που κατασκευάζεται από τις ζημιές του 2008 μέχρι το φανάρι, καθώς και πέριξ του κάστρου στους προμαχώνες 1 και 2;
2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις εγκρίσεις της μελέτης και για τη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη που προβλέπει επέκταση του λιμανιού κατά 200 μ. περίπου, ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά η Κορώνη και η περιουσία των ψαράδων;
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.