Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Σφοδρό μένος απέναντι στις πολύπαθες πολύτεκνες οικογένειες επέδειξε για μία ακόμα φορά η μνημονιακή γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση, μετά την απόφαση αποκλεισμού τους από το δικαίωμα στη διανομή «παρεμβατικών προϊόντων» από την Ε.Ε. και την αλλαγή στα εισοδηματικά τους κριτήρια που από 12.000 ευρώ έγιναν 7.200 ευρώ.

Αυτό καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων προς τον Υπουργό, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Τσιόγια, «Από τις 1.000 περίπου οικογένειες που υπέβαλαν δικαιολογητικά, μετά από έλεγχο και διασταυρώσεις που έγιναν ,τελικοί δικαιούχοι θα είναι ΜΟΝΟ 682!! ».


«Δεν σας έφθανε που κατεβάσατε το εισοδηματικό όριο των δικαιούχων από τις 12.000€ στις 7.200€ αλλά προχωρήσατε λαμβάνοντας υπόψη σας ΟΧΙ τα πραγματικά εισοδήματα αλλά τα τεκμαρτά», υπογραμμίζει ο κ. Τσιόγιας και προσθέτει:

«ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ λέγεται αν λαμβάνετε υπόψη το εισόδημα που προήλθε από τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος ή από την ισόβια τιμητική σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα μέχρι 31/12/2013».

«Ποια τα μέλη που συναπαρτίζουν την Επιτροπή η οποία αποφάσισε την έγκριση ή απόρριψη των 318 αιτημάτων του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων; Ποιο το σκεπτικό απόρριψης των 318 αιτημάτων των πολύτεκνων οικογενειών; Σκοπεύετε να επαναφέρετε το εισοδηματικό κριτήριο των 12.000 ευρώ αντί των 7.200 ευρώ και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά εισοδήματα και όχι τα τεκμαρτά» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μην αποκλεισθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια από το δικαίωμα στη διανομή προϊόντων διαβίωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης. 


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Ε.Ε. 

Κύριε  Υπουργέ,

Σας προωθώ άνευ περεταίρω σχολίων το από 10/11/2013  Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων. 

Ο εν λόγω Σύλλογος διαμαρτύρεται εντόνως για τον αποκλεισμό πληθώρας πολύτεκνων οικογενειών, από το  δικαίωμα  στη διανομή παρεμβατικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ που θεσπίσατε.

Στην επιστολή του προς το πρόσωπό σας, που παραδόθηκε και στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Τσιόγια, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

 «Κ.Υπουργέ,

Σκεφθήκαμε πολύ σοβαρά για το αν πρέπει να σας απαντήσουμε για το κατόρθωμα σας να πετσοκόψετε πάνω από το 35% από το σύνολο των πολυτέκνων οικογενειών που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για τη χορήγηση των παρεμβατικών προϊόντων της Ε.Ε.

Από τις 1.000 περίπου οικογένειες που υπέβαλαν δικαιολογητικά, μετά από έλεγχο και διασταυρώσεις που έγιναν, τελικοί δικαιούχοι θα είναι ΜΟΝΟ 682!! 

Δεν σας έφθανε που κατεβάσατε το εισοδηματικό όριο των δικαιούχων από τις 12.000€ στις 7.200€ αλλά προχωρήσατε λαμβάνοντας υπόψη σας ΟΧΙ τα πραγματικά εισοδήματα αλλά τα τεκμαρτά.

Κ.Υπουργέ, ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ λέγεται αν λαμβάνετε υπόψη το εισόδημα που προήλθε από τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος ή από την ισόβια τιμητική σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα μέχρι 31/12/2013 (γιατί πλέον έχει καταργηθεί εκτός και αν δεν το γνωρίζετε κι εσείς όπως πολλοί συνάδελφοι σας Βουλευτές). Έχει χαθεί πλέον κάθε σεβασμός προς την πολύτεκνη οικογένεια. Γιατί τόσο μένος προς τους στυλοβάτες του Έθνους; 

Γιατί δεν αντιδράσατε όταν κάποιοι στο Υποικ τεχνηέντως έλαβαν μέτρα για τον υπολογισμό του εισοδήματος βάσει του τεκμαρτού και όχι βάσει του πραγματικού; Είμαστε περήφανοι που έχουμε τον τίτλο του ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΓΟΝΕΑ και όχι του απόρου όπως θέλει να μας αποκαλεί η Ε.Ε. Ζητούμε όμως την τήρηση του Συντάγματος που επιτάσσει ειδική φροντίδα και στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια. 

Δυστυχώς όμως η Συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά υπακούει στις επιταγές της τρόικα μη έχοντας το τσαγανό να σηκώσει το ανάστημα της. Λυπούμαστε πολύ και παρακαλούμε : Μην συνεχίζεται την καταστροφή του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικογένειας!!!

Για το Δ.Σ
                                                                
Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν.Γραμματέας
Τσιόγιας Νικ.                     Γκουντελάκης Παν.»


Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Ποια τα μέλη που συναπαρτίζουν την Επιτροπή η οποία αποφάσισε την έγκριση ή απόρριψη των 1.000 περίπου αιτημάτων του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων; Στην απάντησή σας, παρακαλώ να συμπεριλάβετε στοιχεία του βιογραφικού τους.

2.Ποιο το σκεπτικό απόρριψης των 318 αιτημάτων των πολύτεκνων οικογενειών;

3.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να μην αποκλεισθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια εκ του δικαιώματος στη διανομή παρεμβατικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

4.Σκοπεύετε να επαναφέρετε το εισοδηματικό κριτήριο των 12.000 ευρώ αντί των 7.200 ευρώ και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά εισοδήματα και όχι τα τεκμαρτά; 

5.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι καταστρατηγείτε το άρθρο 21 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους;»

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.