COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

H (AΜΕΣΗ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

Το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Hilton πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις σχετικές με την (Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, ταυτόχρονα με το χειμερινό ηλιοστάσιο, όταν έκλεινε τον κύκλο της μεγαλύτερης νύχτας που διαδέχεται το φως!
Πρώτη οργανώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου με την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Καρακώστα, με τίτλο «Κριτική του φιλοσοφικού και πολιτικού λόγου», ενός βιβλίου - «βίβλου» για το μόνο δικαίως αποκαλούμενο ως πολίτευμα, αυτό της (άμεσης) δημοκρατίας που βασίζεται στην παγκόσμια φιλοσοφική σκέψη, όπως αναλύει ο συγγραφέας, που καταλήγει σε προτάσεις για την πρακτική εφαρμογή του. Την παρουσίαση πλαισίωσαν με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους εξαιρετικοί ομιλητές, (Γιώργος Κόκκας, Γιώργος Κλειδαράς, Σεμέλη Τραυλού) ερευνητές της φιλοσοφίας και του φιλοσοφικού λόγου ευρύτερα.
Η εκδήλωση του Δημοβουλίου Πολιτών, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου είχε θέμα: «Συνέλευση για το Μέλλον της Ελλάδας, το Δημοβούλιο Πολιτών συν-εγείρει την ελληνική κοινωνία», και τους εισηγητές διαδέχτηκε μια ποικιλία ψηφισμάτων από προτάσεις των παρισταμένων Δημοβουλευτών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το ψήφισμα για δήλωση διαμαρτυρίας και απαίτηση να παραμείνει το χωρίο από τον επιτάφιο του Περικλή στο προοίμιο του Ευρωσυντάγματος, που διαγράφηκε αδίκως, αφού σηματοδοτεί το πρότυπο δημοκρατικού δρόμου για την ιστορία της Ευρώπης που πλέον παραπέει.
Η (Άμεση) Δημοκρατία κάνει πράξη την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για από κοινού συμπόρευση των αμεσοδημοκρατικών δυνάμεων με κεντρικό σύνθημα: «Εμείς δεν θέλουμε να σας σώσουμε, αλλά να σας μάθουμε πώς θα σωθούμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Ιπποκράτους 125 - Αθήνα
Τηλ.: 2103648300 – fax: 2103610882

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.