COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

 Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που συζητήθηκε στην Ολομέλεια τη Τετάρτη 11-12-13, με ρυθμίσεις που αφορούσαν 450.000 πολίτες (350.000 άνεργους που δεν έχουν περίθαλψη, 75.000 συνταξιούχους λόγω αναπηρίας εκ των οποίων 20.000 που θα έχαναν το ΕΚΑΣ την 1-1-2014 και 55.000 για τους οποίους έχει διακοπεί ή θα διακοπεί τους επόμενους μήνες η καταβολή της σύνταξης ή το προνοιακό επιδόμα, λόγω καθυστέρησης στην επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ, 25.000 ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους έχει διακοπεί η σύνταξη και η περίθαλψη με το νόμο 4093/2012, θέματα για εργαζόμενους με το καθεστώς των υπερβαρέων, για τους εργαζόμενους στην πρώην ΑΤΕ και για τους υπαχθέντες σε προγράμματα αυτασφάλισης). Στη τροπολογία προτείνονταν:

  -    Xορήγηση του ΕΚΑΣ, χωρίς ηλικιακό όριο στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας και μετά την 1-1-2014
  -    Επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, για όσους έχουν 5ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην χώρα ( αντί της 20ετίας) και την εξαίρεση των προνοιακών επιδομάτων από το εισοδηματικό κριτήριο
  -     Ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και όσων επαγγελματιών έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και των ανέργων νέων, με βελτίωση και διεύρυνση του ισχύοντος πλαισίου.
  -    Παράταση για ένα έτος της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων, όπου με ευθύνη του ΚΕΠΑ υπάρχει καθυστέρηση στην επανεξέταση των ατόμων με αναπηρία.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου και του αρμόδιου εισηγητή της Κ. Ο.   Γ. Κουτσούκου, ο Υπουργός Εργασίας δεν δέχθηκε καμία από τις διατάξεις που περιλαμβάνει η τροπολογία.  Επισημαίνουμε ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός αυτό.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πίεση προς την Κυβέρνηση, προκειμένου  να  αποδεχθεί και να εφαρμόσει τα συγκεκριμένα μέτρα  που στηρίζουν φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τα θύματα της κρίσης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.