COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Το σπάταλον κράτος σε θηριώδες μέγεθος



Χρόνια φωνάζομεν, ότι οι δαπάνες του Δημοσίου τομέα είναι  ανυπολόγιστες και ανεξέλεγκτες και θα πρέπει να περιοριστούν  δραστικώς. Σπατάλες σε υπέρογους μισθούς κάποιων, σε υπερβολικές αγορές αναλωσίμου ή άλλου υλικοί, σε κινήσεις τιτλούχων, σε αμοιβές και προνόμια Βουλευτών, παντού. Τα πάντα χωρίς μέτρον. Άλλωστε δεν πληρώνουν εκείνοι κι έτσι γιατί να είναι συγκρατημένοι;
Δόθηκε στην δημοσιότητα έκφραση ευχαριστιών του Πρωθυπουργού, σε υπάλληλον για συγκράτηση δαπανών. Ην είδηση αναφέρει.

« Την πρωτοβουλία του υπαλλήλου του ΟΑΕΔ στην Πάτρα, Άγγελου Βώρου, ο οποίος με τη βοήθεια συναδέλφων του κατάφερε ο οργανισμός να αναβαθμίσει το πληροφοριακό του σύστημα, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ποσού 903.913 ευρώ τον χρόνο ή 75.326,14 ευρώ μηνιαίως, από τηλεπικοινωνιακές δαπάνες, που αντιστοιχεί στο εντυπωσιακό ποσοστό του 76%, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».
Αν κρίνομεν ότι το ποσόν του ενός δις περίπου Ευρώ τον χρόνον  από ένα μόνον οργανισμόν και από μίαν πηγήν δαπάνης, έφτασε σ’ αυτό το ύψος και ακολούθως περιεσώθη, γίνεται καταφανές,  πόσα δις θα είχαν εξοικονομηθεί, αν γινόταν έλεγχος αυτής της δαπάνης στα Υπουργεία, και χιλιάδων άλλων δαπανών σ’ όλον το Δημόσιον. Δεν θα επεβάλετο κανείς φόρος!!! Η αλόγιστη σπατάλη όμως οδήγησε στην χρεοκοπίαν, στην υπογρφήν επαισχύντων μνημονίων, στην λιτότητα, στις απολύσεις υπαλλήλων, στις περικοπές συντάξεών κατά 50%,σε επαχθέστατους φόρους σε δυστυχίαν του ΄Ελληνα!
Και το θλιβερόν είναι ότι εξακολουθεί να είναι στα ύψη αυτή η σπατάλη. Τα τηλέφωνα των Δημοσίων υπηρεσιών δεν σταματούν, τώρα   αν τους έχουν δωρήσει και φορητά τηλέφωνα με την δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν ……απεριορίστως!!  καταλαβαίνει ο καθείς το ύψος της σπατάλης. Της αλόγιστης σπατάλης. Τους θέτουν κάποιον όριον! Κανείς δεν το τηρεί, αλλά και κανείς  δεν πληρώνει το υπερβάλλον!!! Γιατί φορητά τηλέφωνα με απεριόριστην χρήση;;
Ο περιορισμός της σπατάλης  στο Δημόσιον πρέπει να γίνει αισθητός. Αυτό θα αποδειχθεί από τον φραγμόν στις περικοπές των συντάξεων και των μισθών, αλλά και τον  περιορισμόν των υπερβολικών φόρων, τους οποίους συχνά προτείνουν οι δανειστές και επιβάλλουν οι νομοθετούντες.
Ποσά άνω των 5.000 Ευρώ μηνιαίως σε Προέδρους Οργανισμών αλλά και σε υψηλόβαθμα στελέχη έπρεπε να είχαν περικοπεί από την  έναρξη της οικονομικής  κρίσεως. Δεν έγινε κάτι  τέτοιο  και οι σπατάλες είναι αφόρητες.
Δεν είναι επιτρεπτόν το δημόσιον χρήμα να σπαταλάται ανεξελέγκτως και ακολούθως να καλείται ο φτωχός φορολογούμενος, να καλύψει το κενόν!!
Οι σπατάλες που ενδεικτικώς περιεκόπησαν στον ΟΑΕΔ, δεν είναι οι μόνες υπέρογκες. Υπάρχουν αναρίθμητες άλλες. Σε όλες , χωρίς διάκριση πρέπει  να γίνει περιστολή με κάθε τρόπον. Ας σεβαστούν οι σπαταλούντες,  τον φορολογούμενον και πάσχοντα  Έλληνα.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.