COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Casus belli, δεν μπορεί να πει έστω και ένας θιγόμενος;;



Η τουρκική προκλητικότητα έχει υπερβεί το απροχώρητον,  αλλά  σ’ αυτό συμπάλλουν εκόντες άκοντες, πάντες οι θιγόμενοι και επαπειλούμενοι από την τουρκικήν θρασύτα.
Απειλεί  την Ευρώπην ότι θα αφήσει εκατομμύρια μετανάστες να στραφούν προς τα εδάφη της, ανεξαρτήτως ότι υπάρχει ειδική  συμφωνία για το θέμα. Επίσης την εκβιάζει να συνεχίσει τις ενέργειες για ένταξή της στην Ενωμένην Ευρώπη διαφορετικώς θα αποχωρήσει και ζημιωμένη  θα είναι  μόνον η Ευρώπη!!

Στην Ελλάδα οι προκλήσεις έχουν φτάσει τα όρια του παραλογισμού, με τις καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού ενερίου χώρου να αποτελούν πλέον ύβριν και ταπείνωσιν της χώρας μας, με αμεσοτάτους κινδύνους των αεροπόρων μας και με τεράστιες οικονομικές επιβαρύνσεις. Η αισχρή αυτή κατάσταση , η οποία δεν είναι πρόσφατη, αλλά πολυετής έπρεπε  να είχε αντιμετωπισθεί αποτελεσματικώς  όχι μόνον από την Ελλάδα,  αλλά από την Ευρώπην της οποίας τα όρια παραβιάζονται ασυστόλως. Δυστυχώς δεν αντέδρασε ούτε τώρα αντιδρούν. Προέχουν τα συμφέροντα των κρατών τους  και η Ελλάδα  είναι γι’ αυτούς μάλλον ξεχασμένη. Τώρα που η θρασύτητά της έφθασε στο απόγειον, τι θα κάμουν;;
Εκτός των αεροπορικών παραβιάσεων έχομεν και το άλλον προσβλητικόν, να δεσμεύει χώρους στο Αιγαίον Πέλαγος και να εκτελεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά!! Αντίδραση καμμία.  Μπορούμεν να εκτελέσομεν ανάλογην δράση στην Προποντίδα;;  Θα μας βύθιζαν τα πλοία αυθωρεί!! Επίσης τα πλοία της, κάνουν θαλάσσιες έρευνες στα Ελληνικά χωρικά ύδατα!! Αν είχαμεν επεκτείνει τα χωρικά ύδατά  μας στα 12 ν.μ.  αυτό το αίσχος θα είχεν αποτραπεί. Οι ψαράδες μας εμποδίζονται να αλιεύουν  στις Ελληνικές θάλασσες. Συγκινείται κανείς;;
Η Κύπρος υφίσταται τις αυτές αθλιότητες, προσβολές, ιταμότητες και  απειλές στους χώρους  των κοιτασμάτων, τα οποία εντός των ημερών θα τεθούν σε ενέργεια αντλήσεως πετρελαίου.
Γενικώς οι παράνομες πράξεις και ενέργειές της είναι σε πολλαπλά επίπεδα και erga omnes.  Αν αντιδράσουν όσοι έχουν απόλυτον δίκαιον και προσπαθήσουν  να την  εμποδίσουν, αλλά και απλώς να της συστήσουν αποχήν από τις παρανομίες, έχει πρόχειρη  την απειλιτικήν  φράση.
n  Μη τολμήσετε να μου ξανακάμετε  παρατήρηση, γιατί αυτό θα είναι αιτία πoλέμου (Casus belli) !!!!
Και εμείς ή οι άλλοι, δεν τολμούμεν να προβούμεν στην αυτήν απειλήν, (φραστικώς   όχι  εμπράκτως), αλλά συνεχώς χαλαροί ανταπαντούμεν με διπλωματικές ανακοινώσεις.
Τον Ιούνιον του 2015, ότε άρχισαν οι ανεμπόδιστες αποστολές προσφύγων στην Ελλάδα μέσω Αιγαίου Πελάγους και υπήρχαν και ανεξέλεγκτοι πνιγμοί,  γράψαμεν  σχετικόν άρθρον με τίτλον «Δια του Βοσπόρου αλλοιώς  «casus belli»,  το οποίον αναρτήθηκε στο διαδίκτυον.  Σκοπός η φραστική απειλή προς αποστολήν  λαθρομεταναστών στην Ευρώπην μέσω Βουγαρίας, ώστε να αποφεύγονται οι πνιγμοί. Αν ανάλογον διάβημα είχε γίνει, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και το μαρτύριον της  Ελλάδος, που εξικνείται σε καθημερινήν  προσβολήν, θα είχεν περιορισθεί αν όχι αποφευχθεί.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.