COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Με στόχο να σαρώσει το σημερινό πολιτικό σκηνικό ξεκινά η Κοινωνία Αξιών του Δ.Μπουραντά

Mε πολύ φιλόδοξους στόχους κι αποφασισμένο να προκαλέσει τομή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ξεκινά το νέο κόμμα του καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά, η Κοινωνία Αξιών.Με ιδεολογία τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και πολιτική τοποθέτηση τον χώρο του κοινωνικού κέντρου εκτιμά πως μπορεί να αποκτήσει εκπροσώπηση τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο στις ερχόμενες ευρωεκλογές ,όσο και στην Ελληνική βουλή όποτε διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Το νέο κόμμα ξεκινά ουσιαστικά την εκστρατεία του με τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου συνεδρίου του που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή από τις 9 το πρωί στην Αθήνα στο Radisson Blu Park Hotel (Λεωφ.Αλεξάνδρας 10).


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου το νέο κόμμα "ίδρυσαν πολίτες με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, με στόχο να αποτελέσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στο φθαρμένο, όπως το αποκαλούν, πολιτικό κατεστημένο και τους καριερίστες πολιτικούς".

Σε συνέντευξη τύπου ο κύριος Μπουραντάς και άλλα κορυφαία στελέχη της Κοινωνίας Αξιών ξεκαθάρισαν ότι τοποθετούνται πολιτικά στο κοινωνικό κέντρο με ιδεολογική αφετηρία τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τον ανθρωπισμό ενώ για την πολιτική καταγωγή των στελεχών του ειπώθηκε ότι προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους όπως ΠΑΣΟΚ. Νέα Δημοκρατία, Πολιτική Άνοιξη κ.ά. αλλά και από πολλούς πολίτες που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά με την πολιτική.

Η Κοινωνία Αξιών είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς αλλά και στελέχη που αποχωρούν από τα παλαιά κόμματα αρκεί να μην ευθύνονται για την κρίση και να μην έχουν σαν κύριο πρόταγμα το ατομικό τους συμφέρον. Σε πρώτη φάση μάλιστα ανακοινώθηκε η συνεργασία με το κόμμα των Δημοκρατικών.
Όπως δήλωσε ο ο κύριος Μπουραντάς, με αφετηρία την επιτυχία του κόμματος στις ερχόμενες ευρωεκλογές. επιδιώκει να δημιουργήσει μια πολιτική χιονοστοιβάδα που θα σαρώσει το σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις της Κοινωνίας Αξιών σε ότι αφορά την υπερκομματική διακυβέρνηση της χώρας στη βάση ενός εθνικού στρατηγικού, συνεκτικού σχεδίου ανάπτυξης με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η τοποθέτησή του απέναντι στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται και που συζητούνται από τρόικα και κυβέρνηση.
"Χωρίς να απορρίπτουμε τις μεταρρυθμίσεις ,θεωρούμε ότι είναι απλώς μερεμέτια. Εδώ υπάρχει ανάγκη ριζικής ανασυγκρότησης. Δεν ερχόμαστε ως μεταρρυθμιστές. Είμαστε ριζοσπάστες" τόνισε ο πρόεδρος της Κοιωνίας Αξιών, ενώ σε ερώτηση του .logiastarata.gr ως κύριους άξονες ανάπτυξης της χώρας προσδιόρισε τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό ,την ενέργεια, την ναυτιλία αλλά και την μικροεπιχειρηματικότητα που έχει στο στόχαστρο η σημερινή κυβέρνηση.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Κοινωνία Αξιών θα υποστηρίξει άφθαρτα και ικανά πρόσωπα, ανεξάρτητα από πού ανήκουν, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να κατεβάσει δικούς της υποψήφιους σε κάποιες περιφέρειες και το δήμο Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.