COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η τρόικα να μας πει με ποια επιχειρήματα πιέζει την κυβέρνηση στο ζήτημα των πλειστηριασμών

photo androulakis trpΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
«Η τρόικα να βγει δημοσίως να μας πει με ποια επιχειρήματα πιέζει την κυβέρνηση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Γιατί δεν βλέπω κάτι λογικό σε αυτή τους τη στάση».
Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: 
  • Πιστεύω ότι πρέπει να βγει δημοσίως η τρόικα να μας πει με ποια επιχειρήματα πιέζει την κυβέρνηση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Γιατί δεν βλέπω κάτι λογικό σε αυτή τη στρατηγική. Δεν θέλουμε με τίποτε να ανοίξει το θέμα αυτό γιατί δε βοηθάει ούτε την οικονομία, ούτε τους Έλληνες πολίτες. Θα  έχουμε μια βίαιη και άδικη αναδιανομή. Θα έρθουν τα χρήματα απ' έξω και θα αγοράσουν σε πολύ χαμηλές αξίες την πρώτη κατοικία χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δίνουμε τη μάχη να μείνει η χώρα στο ευρώ γιατί με την υποτίμηση που θα έρθει μαζί με το εθνικό νόμισμα, οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Σε στρατηγικές που θα ευνοήσουν νέου τύπου μαυραγοριτισμό θα είμαστε σθεναρά απέναντι.
  • Ο νόμος που κατατέθηκε πριν τρία χρόνια, προστάτευσε  τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά για όλο αυτό το διάστημα που περνάμε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Τον νόμο αυτόν που τώρα δήθεν υπερασπίζεται, τότε δεν τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται προστασία για την πρώτη κατοικία, τους αδύναμους και τους μεσαίους και η στάση μας σε αυτό θα είναι κάθετη.  Έχουμε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία όπως τότε που θεωρήσαμε ότι η χώρα είναι σε ασφαλές λιμάνι, όντας στη ζώνη του ευρώ.
 Για την έλλειψη αλληλεγγύης από την οικονομική ελίτ της χώρας:
  • Η οικονομική ελίτ της χώρας όφειλε να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη, προσφέροντας περισσότερα σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Δηλαδή, αν αυτοί που είχαν πάει τα λεφτά τους στο εξωτερικό τα έφερναν πίσω στις ελληνικές τράπεζες, θα είχαμε μια άλλη οικονομική κατάσταση. 
Για τον Υπουργό Οικονομικών: 
  • Οι δηλώσεις που έχει κάνει ο Υπουργός Οικονομικών για το βάρος της φορολόγησης είναι άστοχες. Δεν πρέπει απλοϊκά να συγκρίνουμε τη φορολόγηση των Ελλήνων με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Οι παροχές του κοινωνικού κράτους στην κεντρική Ευρώπη είναι σε άλλο επίπεδο.
Για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια: 
  • Αυτή τη στιγμή είναι λάθος να γίνεται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με κλειστά τα Πανεπιστήμια. Είτε αφορά την κινητικότητα, είτε αφορά άλλα θέματα. Όταν κλείνεις το Πανεπιστήμιο για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, υπονομεύεις την ίδια σου την ατζέντα, τις ίδιες τις απόψεις σου. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι κινητοποίησης. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να ανοίξει άμεσα και να γίνει ένας πραγματικός διάλογος. Σε αυτή τη βάση οφείλει ο Υπουργός Παιδείας να δημοσιοποιήσει με ποια κριτήρια οδηγήθηκε σε αυτά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.