COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο Κανάλι 1 του Πειραιά στις 22 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Δυο Ρεπόρτερ – Ένα Θέμα» που παρουσιάζουν στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά, στους 90,4, ο Νίκος Μπαρδούνιας και ο Πέτρος Κασιμάτης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Πέτρος Τατούλης:
 Η ηγετική ομάδα της ΝΔ αγωνιά. Είναι πρωτοφανές σε περίοδο κρίσης η ηγεσία του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης να βρίσκεται συνεχώς στην περιφέρεια για να διαχειριστεί την ήττα της.
 Ο συνδυασμός που έχει το χρίσμα της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ ζητάει την ψήφο των πολιτών με στόχο να υπηρετήσει έναν θεσμό στον οποίο δεν πιστεύει.
 Ότι προέκυψε με τον Μπαρούτσα δεν είναι ούτε πολιτικό πρόβλημα, ούτε πολιτικό ζήτημα. Ο καθένας με την παρουσία του διατυπώνει τη δική του φερεγγυότητα απέναντι στα γεγονότα.
 Η απόφαση για τον ορισμό του αντιπεριφερειάρχη ήταν δική μου. Ήταν μια κίνηση πολύ μελετημένη με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Ο συνδυασμός μας δεν είναι υποθηκευμένος σε κανένα κόμμα.
 Εργολάβους δημοσιογράφους, των οποίων η πένα είναι υπαγορευμένη από συμφέροντα, δεν έχει ανάγκη ο τόπος. Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι η διαφορά (από τον αντίπαλο συνδυασμό) διευρύνεται.
 Δεν υπάρχει ζήτημα να χαθούν ψήφοι λόγω της στήριξής μου από το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες στηρίζουν το πρόγραμμά μας και την πολιτική μας παρουσία ως στοιχείο φερεγγυότητας.
 Το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε μια ανατρεπτική προσέγγιση. Δεν μας ενδιαφέρει τι χρήματα θα δώσει η κυβέρνηση. Στόχος μας… να αφυπνίσουμε τις κοιμισμένες οικονομικές δυνάμεις του τόπου.

Κείμενο συνέντευξης:

Δημ: Σας προβληματίζει το ενδεχόμενο - επειδή υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα οικονομικά μέτρα και δεδομένου του γεγονότος ότι εσάς σας στηρίζει το ΠΑΣΟΚ – ότι κάποιοι πολίτες αντιδρώντας σε αυτό μπορεί να μην ψηφίσουν Πέτρο Τατούλη;

Σκέψεις κάποιων πονηρών ανθρώπων… Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της περιφέρειας της Πελοποννήσου, οι πολίτες στηρίζουν το πρόγραμμά μας και πάνω από όλα στηρίζουν τη δική μας πολιτική παρουσία ως στοιχείο φερεγγυότητας και ως εχέγγυο για την υλοποίηση αυτού που εμείς σήμερα προτείνουμε στους Πελοποννήσιους. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό εμείς στηρίζουμε αυτό το θεσμό, πιστεύουμε σε αυτό το θεσμό και πιστεύουμε ότι είναι και η τελευταία ελπίδα που έχει αυτός ο τόπος για να μπει σε μια λογική επανασυγκρότησης και επανίδρυσης του ελληνικού κράτους κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τον άλλο συνδυασμό. Ο άλλος συνδυασμός που έχει το χρίσμα της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ απευθύνεται στους πολίτες και ζητάει την ψήφο τους με κύριο στόχο να υπηρετήσει ένα θεσμό τον οποίο δεν πιστεύει. {…}

Δημ: Είναι αλήθεια πως το μνημόνιο και το ΔΝΤ θα πλήξουν την τοπική αυτοδιοίκηση και ο επικρατέστερος των αντιπάλων σας είναι κατά του μνημονίου. Εσείς;

Αυτά είναι αστεία πράγματα… αν δηλαδή αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι ένας αυτοδιοικητικός ξαφνικά μεταβαπτίστηκε σε ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτική σκηνής. Πολλές φορές όταν οι Δήμαρχοι ή οι Νομάρχες απέτυχαν να υλοποιήσουν κάποια από αυτά που χίλιες φορές είχαν υποσχεθεί στους πολίτες, λέγοντας το απλό επιχείρημα ότι δεν τους έδωσε χρήματα η κυβέρνηση, ότι δεν τους έδωσε χρήματα κάποιος άλλος φορέας με αποτέλεσμα να μην υλοποιήσουν αυτά τα έργα. Εμείς μπαίνουμε σε μια διαφορετική λογική. Ξέροντας και όντας ρεαλιστές γνωρίζουμε το πρόβλημα που έχει ο τόπος μας. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις δικές τους δυνάμεις, σε μια ανατρεπτική προσέγγιση που λέει το εξής απλό: δεν μας ενδιαφέρει τι χρήματα θα μας δώσει η κεντρική κυβέρνηση, εμείς σχεδιάζουμε το μέλλον της περιφέρειας Πελοποννήσου με κύριο στόχο να αφυπνίσουμε τις κοιμισμένες οικονομικές δυνάμεις αυτού του τόπου προκειμένου να επενδύσουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας και να υλοποιήσουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε.

Δημ: Οι πρόσφατες καταγγελίες του Δημάρχου Τρικολώνων του κ. Μπαρούτσα σας ενόχλησαν;

Μη μπαίνετε σε μια λογική τέτοια η οποία ουσιαστικά δεν αποτελεί ούτε πολιτικό πρόβλημα, ούτε πολιτικό ζήτημα. Ο καθένας με την παρουσία του και με τον τρόπο του διατυπώνει τη δική του φερεγγυότητα απέναντι στα γεγονότα και τα πράγματα. Είναι γνωστό σε όλους το τι έχει γίνει. Η απόφαση για τον ορισμό του αντιπεριφερειάρχη ήταν δική μου απόφαση. Ήταν μια κίνηση πολύ μελετημένη με κύριο γνώμονα το να υπηρετήσουμε αυτή τη στρατηγική νίκης η οποία πλέον έχει εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες. Κι επειδή ακούω για τον «Ελεύθερο Τύπο» (σ.σ. είχε προηγηθεί αναφορά στη δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 22ης 10 2010) κι επειδή τον ονοματίσατε γι’ αυτό κι επανέρχομαι, εργολάβους δημοσιογράφους δεν έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Εργολάβους δημοσιογράφους των οποίων η πένα είναι υπαγορευμένη από συμφέροντα δεν έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω λοιπόν ότι οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η διαφορά διευρύνεται ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπετε και την αγωνία της ηγετικής ομάδας της ΝΔ να βρίσκετε συνεχώς με αλλεπάλληλα ταξίδια και κινητοποιώντας όλο το στελεχιακό της δυναμικό αλλά δυστυχώς χωρίς να έχει γνώση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει μια τέτοια κινητικότητα, βρίσκονται συνεχώς στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό ξέρετε είναι πρωτόγνωρο σε μια περίοδο περίοδο κρίσης η ηγετική ομάδα ενός κόμματος και μάλιστα του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης να μην ασχολείται με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και να βρίσκεται διαρκώς στην περιφέρεια για να διαχειριστεί την ήττα της.

Δημ: Τοποθετήσατε έναν αξιόλογο άνθρωπο στη θέση του κ. Μπαρούτσα…

Δεν υπήρξε θέση του κ. Μπαρούτσα. Εμένα είναι φίλος μου προσωπικός. Είναι πολιτικά τα κριτήρια της επιλογής που έκανα. Δεν είναι προσωπικά. Δεν έχουν να κάνουν με τον ίδιο. Έχουν να κάνουν με τη πολιτική συμπεριφορά ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, μίας ανεξάρτητης παράταξης, η οποία δεν υποθηκευμένη σε κανένα πολιτικό κόμμα και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.

Δημ: Όμως το όνομα του κ. Μπαρούτσα ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι μία αρρυθμία; Πως βγαίνει ένα κόμμα και ανακοινώνει μία υποψηφιότητα;

Ας το κρίνεται εσείς. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η τελική απόφαση. Και η τελική απόφαση ήταν δική μου απόφαση γιατί εγώ μόνο έχω αυτή την αρμοδιότητα και ευθύνη. Και για μία ακόμη φορά απέδειξα πόσο ανεξάρτητη είναι η «Πολιτική Κίνηση της Νέας Πελοποννήσου» και πως δεν είμαστε υποθηκευμένοι σε κανένα πολιτικό κόμμα.

Δημ: Τοποθετήσατε ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη θέση, ο Βαγγέλης Γιανακούρας…

Ασφαλώς είναι ένας δοκιμασμένος άνθρωπος, ένας δοκιμασμένος επιστήμονας. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική για όλους τους Αρκάδες. Είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει την αγάπη του και τις επιστημονικές του υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες. Θέλω να καταλάβετε ότι πολλές φορές και το ανθρώπινο στοιχείο είναι πολύ σημαντικό και δεν θέλω να το αγγίζω εν θερμώ αλλά φανταστείτε κάποιον μέχρι χτες να σε παρακαλούσε να είναι αντιπεριφερειάρχης και σήμερα να βγαίνει και να λέει άλλα… Συμπονώ μία τέτοια κατάσταση και δεν θέλω να τη βάλω στην καθημερινή αντιπαράθεση. Όλοι μας έχουμε κριτήριο. Ας μη μεγαλώνουμε τον ανθρώπινο πόνο. Μη δίνουμε σημασία, ας το αφήσουμε.
Δημ: Θέλετε να κάνετε ένα έργο στην Περιφέρεια. Πως θα κινηθείτε για να βρείτε τα χρήματα, καθώς λόγω Μνημονίου χρήματα δεν υπάρχουν…

Είναι απλό αυτό. Όσοι έχουν σχέση μπορούν να το καταλάβουν. Το μοντέλο είναι ξεκάθαρο…

Δημ: Υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να επενδύσουν στην Πελοπόννησο;

Είμαι πεπεισμένος για αυτό. Η Πελοπόννησος είναι ευλογημένος τόπος και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα αποτελέσει μία πρωτοπορία. Θα είναι πιλότος. Με την ανάπτυξή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορέσει να γίνει ένας πιλότος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Από την άλλη μεριά ευελπιστούμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει μία πρότυπη ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Αυτό είναι το όραμά μας. Και για το θέμα των επενδύσεων θα ήθελα να σας πως ότι στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε για το θέμα των επενδύσεων να αντιμετωπίσουμε τα δύο μεγάλα προβλήματα, που είναι η γραφειοκρατία και η διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.