COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 & ΠΕΜΠΤΗ 14/10

«Η επίτευξη της ολοκλήρωσης του έργου του Ανάβαλου, που θα δώσει πνοή σε όλες τις περιοχές της Αργολίδας και θα τονώσει την αγροτική παραγωγή, είναι από τα πρώτα έργα που θα δώσουμε την μέγιστη προσοχή μας. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που για πάρα πολλά χρόνια έχει μείνει πίσω, και που ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί για να φέρει την ανάπτυξη της Γεωργίας στην Αργολίδα. Με μια σειρά παρεμβάσεων και με συνεχή πίεση προς την κεντρική εξουσία θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».
Σε αυτή τη δέσμευση προχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο Λυγουριό Αργολίδας, παρουσία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλου και πλήθους κόσμου, που τον υποδέχθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ο Δ. Δράκος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του νέου οδικού άξονα στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, που θα επιταχύνει και θα ομαλοποιήσει την πρόσβαση στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην τουριστική ανάπτυξη της Αργολίδας, καθώς και στα προϊόντας της, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η προβολή και προώθηση του τουρισμού είναι από τα θέματα που έχουμε στα άμεσα πλάνα μας, δεδομένου πως η Αργολίδα αλλά και ολόκληρη η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει πρότυπο τουριστικού προορισμού».

ΑΞΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε παράλληλα και στον πλούτο των αγαθών του πρωτογενούς τομέα και ειδικά της Γεωργίας και της προοπτικής ανάπτυξής της. Τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δράκος: «Η αναπτυξιακή πορεία που σκοπεύουμε να δοθεί στην αγροτική παραγωγή περνάει μέσα από την ποιότητα αλλά και την πιστοποίηση. Ένα καλό ποιοτικά και πιστοποιημένο προϊόν, το οποίο θα διαφημιστεί στις αγορές με ένα σωστό πλάνο προώθησης θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και εμείς είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι τα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου θα είναι άξια σεβασμού. Είμαστε κάτοικοι μιας ευλογημένης περιφέρειας, μιας ευλογημένης γης, με πλούσια Ιστορία, πολιτισμό, φυσικό πλούτο και βέβαια ποιότητα στα αγαθά που παράγουμε. Στο χέρι μας είναι λοιπόν, να τα αναδείξουμε και να τα προωθήσουμε με τον πλέον δυνατό τρόπο για να γίνει και πάλι ο τόπος μας μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΦΩΝ ΣΤΗ
ΛΑΚΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Την Πεμπτη 14/10 ο Δ.Δρακος πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε υπηρεσίες και φορείς της Λακωνίας παρουσία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα και υποψήφιων συμβούλων. Πρώτος του σταθμός ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, όπου ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο των πυροσβεστών κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το κτηριακό, αφού δεν εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες της υπηρεσίας μιας και το συγκεκριμένο κτήριο χρονολογείται από το 1950.
Ο Δ. Δρακος ζήτησε να δημιουργηθεί ένας φάκελος στον οποίο θα προτείνονται όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που χρειάζεται η υπηρεσία και δεσμεύτηκε σε συνεχή συνεργασία με το Δ.Σ αλλα και τη διοίκηση προκειμένου να δοθούν πλέον οι λύσεις που πρέπει.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης και αμέσως μετά μετέβη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου και είχε μια σημαντική συνομιλία με τον Πρόεδρο Νίκο Προκοβάκη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους τέθηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνεταιρισμοί, ενώ αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις της αγροτικής οικονομίας. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε τη σπουδαιότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, το οποίο θα έχει σημαντικό ρόλο αλλά και θα ασκεί την κατάλληλη πίεση για την επίτευξη των στόχων, κάτι που θα κάνει και η επιτροπή προώθησης των αγροτικών προϊόντων για την ενδυνάμωση των αγορών.
Ο Δ. Δράκος συνέχισε με επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο Κώστα Δημητράκουλα και μελη του Δ.Σ για το μείζον θέμα, αυτό της δημιουργίας Διοικητικού Πρωτοδικείου, που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα. Εκεί ο Δ.Δρακος δεσμεύτηκε για την προώθηση του αιτήματος και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειες που κάνει ο σύλλογος.
Έπειτα επισκέφθηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας όπου και συνομίλησε με τα μέλη του Δ.Σ για τις εξελίξεις στα εργασιακά, αφού μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η αγορά εργασίας έχει συρρρικνωθεί σημαντικά τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στη συνέχεια μετέβη και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Α.Σ.Ε.Ε Αμυκλών «Λακωνία» όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Παπαδάκο για την πορεία του χυμού που παράγεται εκεί στις εγχώριες και ξένες αγορές.
Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία συμβασιούχων εργαζομένων αρχαιολόγων, τεχνιτών και συντηρητών στην Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών αρχαιοτήτων Σπάρτης, οι οποίοι μετά το πέρας της 1ης Νοεμβρίου χάνουν τις θέσεις τους με τον νέο νόμο που ήδη ισχύει και πραγματοποιούν απεργία διαμρτυρίας από την 12η Οκτωβρίου.
«Σε ένα μέλλον που είναι αβέβαιο από εργασία και βέβαιο στην ανεργία η πίεση για διορθωτικές αλλαγές είναι μονόδρομος και θα είμαστε μπροστά στα προβλήματα των νέων επιστημόνων αλλά και στο τεχνικό προσωπικό ενός πολύ σοβαρού και ταυτόσημου με την περιοχή κλάδου, που αναδεικνύει την ίδια μας την ιστορία» δήλωσε ο Δ.Δράκος.
Το απόγευμα ακολούθησε την προγραμματισμένη περιοδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.