Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 2-3/1Ο

«Η Περιφέρεια, συνεργαζόμενη από εδώ και στο εξής, με όλους τους νέους δήμους θα μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης, αγωνιζόμενη για μια Δυνατή Πελοπόννησο. Μια Πελοπόννησο Ανάπτυξης και Ευημερίας. Μία Πελοπόννησο της Ελπίδας».
Αυτό το κεντρικό αυτοδιοικητικό και ταυτόχρονα πολιτικό μήνυμα που απηύθυνε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος στην τοποθέτηση που έκανε συζητώντας θέματα της Αυτοδιοίκησης με το δήμαρχο Κρανιδίου Δημήτρη Σφυρή κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1/10 στο κτίριο του δημαρχείου.
Ο Δ. Δράκος επεσήμανε ακόμη, ότι «η συνεργασία με όλους τους δήμους της Πελοποννήσου είναι βασική, απαραίτητη και θα είναι καθημερινή όπως και η συμβολή της Περιφέρειας σε όποια θέματα προκύπτουν» ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι αλλαγές που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία πρέπει να περάσει η Πελοπόννησος, είναι τα ζητούμενα που θα μπουν σε πρώτο πλάνο για την επόμενη ημέρα»,.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δ. Δράκος περπάτησε σε ολόκληρη την αγορά του Κρανιδίου, όπου είχε συνομιλίες με εκατοντάδες κατοίκους, οι οποίοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το τη σημασία των επικείμενων εκλογών, ιδιαίτερα των περιφερειακών, για τον τόπο, όσο και το πως πηγαίνει μέχρι τώρα η προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου Περιφερειάρχη. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που εκδήλωσαν ανοικτά στο Δ. Δράκο την αμέριστη συμπαράστασή τους στην προσπάθειά του.

ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Στη συνέχεια, ο Δ. Δράκος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου και ενημερώθηκε από το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κ.Υ. τοπικά, αλλά και πανελλαδικά. Προβλήματα, τα οποία προκαλούν αρνητικές παρενέργειες στο θέμα της έγκαιρης και σωστής φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως στα άμεσα σχέδια της Δυνατής Περιφέρειας είναι η προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας που παρουσιάζουν σήμερα τα Κ.Υ. της Πελοποννήσου, με την επίλυση των βασικότερων προβλημάτων τους.
Να σημειωθεί ότι η αρχή της περιοδείας του Δ. Δράκου στο Κρανίδι, έγινε με σειρά επισκέψεων και επαφών του με εκπροσώπους τοπικών φορέων και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ μετέβη και στα ναυπηγεία της Κοιλάδας, όπου και ενημερώθηκε για το πως πηγαίνουν οι παραγγελίες και οι εργασίες σχετικά με την κατασκευή σκαφών, αλλά και γενικότερα, για τησημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος. Μετά το πέρας της ενημέρωσής του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «η Ναυτιλία γενικότερα είναι ένας κλάδος που μπορεί να δώσει πνοή Ανάπτυξης στη χώρα και να επιφέρει την πολυπόθητη ευημερία, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα τη δεδομένη περιόδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε».
Μετά το Κρανίδι, ο Δ. Δράκος επισκέφθηκε το Πόρτο Χέλι όπου συνάντησε πολλούς επαγγελματίες και κατοίκους, ενώ η διήμερη περιοδεία του στο νομό Αργολίδας ολοκληρώνεται με επίσκεψή του το απόγευμα στο Ναύπλιο, όπου πρόκειται να συναντηθεί με φορείς και κατοίκους.
Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος συνοδευόταν από το νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλο, νομαρχιακούς συμβούλους και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2-3/10
Στη Μεσσηνία πρόκειται να βρίσκεται στο μεταξύ καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2-3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 2/10 ο Δ. Δράκος θα πραγματοποιήσει μακρά περιοδεία σε ολόκληρη την Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, αρχίζοντας από το πρωί στις 10.00, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Δήμο Αβίας προκειμένου να επισκεφτεί το Σταυροπήγι και τον Κάμπο.
Το βράδυ, ο Δ. Δράκος, συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Την Κυριακή 3/10, το πρόγραμμα περιλαμβάνει για το πρωί επίσκεψη στους Γαργαλιάνους, όπου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου των Γαργαλιάνων. Το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα περιοδεύσει στα χωριά Άρις, Μικρομάνη, Θουρία και Αρφαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.