COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Aνάγκη συμπόρευσης και συνεργασίας!

Αντωνία Μπούζα 
 Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου 
 Εδώ και λίγες μέρες, μετά το αποτέλεσμα του Β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, διαβάζουμε πολλά και περίεργα,μέχρι…και αναλύσεις περί της χρησιμότητας ή μη του θεσμού της Περιφερειακής Αρχής,  με εμφανή την πολεμική, από όσους δυσαρεστήθηκαν από το ηχηρό αποτέλεσμα των Πελοποννησίων και φυσικά, προσπάθεια μετάδοσης  κλίματος αμφισβήτησης, στους πολίτες.
Ελπίζω να υπάρξει νηφαλιότητα και πολιτικός πολιτισμός, διότι από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής και του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη αυτό ισχύει εξ αρχής.

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών είναι καθορισμένος, ξεκάθαρος, αναγκαίος και σηματοδοτεί την  ανάγκη σκληρής κι επίπονης δουλειάς, από όλους μας.
Η επόμενη μέρα για τον τόπο, με τις προκλήσεις των καιρών, την αστάθεια της οικονομίας και  τη στοχοποίηση από πλευράς μερίδας της Αριστεράς , θεσμικών οργάνων, πολιτικών πρακτικών και  αναπτυξιακής κατεύθυνσης,  μπορεί να αντιμετωπισθεί από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, μόνο με λογική συνεργασίας και φυσικά χωρίς ψήγματα αμφιβολιών περί προθέσεων κλπ σκέψεων.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, θεωρώ ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα, να αμφισβητήσει την έννοια τους για τον τόπο, για τους ανθρώπους του, για την ευημερία και ανάπτυξή του.
Ας  γίνει  σαφές λοιπόν, πως η  Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, προεξάρχοντος του Περιφερειάρχη, αλλά και εκπροσωπούμενη στη Μεσσηνία καθώς και σ΄όλο το Μοριά, από έμπειρους αυτοδιοικητικούς καθώς και  νέους  στο θεσμό της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με δίψα για δουλειά , έμπρακτα νοιάζεται, ενισχύει, συμπαραστέκεται και χρηματοδοτεί έργα που αναγκαιούν στις τοπικές κοινωνίες .Άλλωστε η επιβράβευση στο έργο και η εμπιστοσύνη στη μέχρι σήμερα πορεία της, πρόσφατα ανανεώθηκε από τους Πελοποννησίους.
Είναι λογικό η δύσκολη κατάσταση  της οικονομίας μας, να επηρεάζει  σχεδιασμούς και συνήθειες , αλλά ιδίως τις ώρες αυτές, επιβάλλεται  συμπόρευση των αυτοδιοικητικών θεσμών και ουχί αναίτια αμφισβήτησή τους.
Η πατρίδα μας παλεύει , αγωνίζεται και προσπαθεί για την εικόνα της Χώρας, την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και  κάθε κλυδωνισμός στο εσωτερικό, δεν προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.