COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Τον Μάιο του 2013 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την προηγούμενη Συνταγματική αναθεώρηση και με βάσει την παράγραφο 6 του άρθρου 110 του Συντάγματος (δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος προ της παρόδου πενταετίας από της περατώσεως της προηγουμένης) θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νέας Συνταγματικής αναθεώρησης. Μιας γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος, από τη στιγμή που όλοι οι μετέχοντες της σημερινής πολιτικής, έχουν παραδεχτεί πως αυτό το πολιτικό σύστημα της μεταπολιτεύσεως έχει ήδη πτωχεύσει και η πατρίδα μας βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο. Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, η απόλυτη υποταγή μας στους τροϊκανούς, οι οποίοι επιδεικνύουν απέναντί μας συμπεριφορά τοκογλύφου δανειστού προς δανειολήπτη και όχι ισότιμου εταίρου στον ίδιο συνασπισμό, εξαθλίωσαν τον λαό μας και εκχωρήθηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Στο Σύνταγμά μας απαιτούνται βαθιές τομές. Η αναθεώρησή του είναι αναγκαία και κατεπείγουσα. Απαιτούνται ουσιαστικές διαρθρωτικές και ριζοσπαστικές τομές που θα έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, η οποία σήμερα επί της ουσίας έχει καταργηθεί. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η κομματοκρατία που κατασπαράσσει τα σωθικά της υγιούς κοινωνίας. Απαιτούνται ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας αυτής της αθεράπευτης, αντιπαραγωγικής και διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων να πατάξει τις παθογένειες δεκαετιών του Ελληνικού κράτους, όπως, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο, η λαθρομετανάστευση κλπ.
  Αυτήν την αναγκαιότητα μιας σαρωτικής αναθεωρήσεως του Συντάγματος, πρώτος από όλους διακήρυξε ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς, όταν δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2010 στην επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ: «Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική». Όταν δήλωνε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στις 6 Απριλίου 2011: «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείται τολμηρή Συνταγματική αναθεώρηση». Όταν δήλωνε στην 76η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2011: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά χρειάζεται και σωστά μέτρα. Με άμεσα αποτελέσματα. Θα σας μιλήσω τώρα επιγραμματικά για τις πέντε μεγάλες προτεραιότητές μας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όμως, το πιο σημαντικό-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε-είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής Συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας. Και όλες οι μεταρρυθμιστικές τομές, που θα σας πω τώρα, μαζί με την Συνταγματική αναθεώρηση, θα αποτελέσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Ώστε να υπάρξουν προοπτικές επανεκκίνησης παντού. Και να μπούμε πια στην εποχή της Νέας Μεταπολίτευσης…».
  Ωστόσο, εκείνος ο οποίος αποδεχόταν πως «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείτο τολμηρή Συνταγματική αναθεώρηση» και επιπρόσθετα πως «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές», είναι ο ίδιος ο οποίος επί τόσους μήνες είχε στείλει στις καλένδες το πόρισμα της επιτροπής αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ για την αναθεώρησή του. Η οποία αναθεώρηση θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Αντώνη Σαμαρά με την ανάληψη της Πρωθυπουργίας. Δυστυχώς όμως, πρώτη του προτεραιότητα ήταν πως να εξυπηρετήσει τους δανειστές-τοκογλύφους μας, βιάζοντας και εξαθλιώνοντας με νέα φορομπηχτικά μέτρα τον Ελληνικό λαό. Έθεσε δηλαδή, σε πρώτη προτεραιότητα την εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων και όχι την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας. 
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν, αυτός ο αμοραλιστής και αμετροεπής Πρωθυπουργός, βλέποντας όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα όλων των μετρήσεων να είναι τραγικά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις αμφισβήτησης της πολιτικής του και από το εσωτερικό της (δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη: “Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, είναι μικρό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που γνώρισα εγώ”), θυμήθηκε να ανοίξει το κεφάλαιο της Συνταγματικής αναθεώρησης. Θυμήθηκε ξαφνικά, είκοσι μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα καταγραφεί πολιτικό αποτέλεσμα (δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη: “τα κόμματα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, γιατί μόνο σ΄ αυτές είναι πολιτική η ψήφος”), τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του. 
Όμως, ο πραγματικός λόγος των ευαισθησιών του Πρωθυπουργού για την πρόσφατη εξαγγελία της Συνταγματικής αναθεώρησης, είναι η διατήρηση του σφιχταγκαλιάσματος της εξουσίας από τον ίδιο και μετά το αποτέλεσμα των προσεχών ευρωεκλογών, από το οποίο θα υπάρξουν έντονες αναταράξεις στα θεμέλια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, στέλνει ανοικτό γράμμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο: 
Βαγγέλη, στα 31 σημεία της Συνταγματικής αναθεώρησης από την αρμόδια επιτροπή της ΝΔ, υπάρχει η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θέσπισες εσύ ο ίδιος με το Νόμο 3126/2003, άρθρο 86. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη για αδικήματα που τέλεσαν υπουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, την έχει μόνο η Βουλή των Ελλήνων. Κράτα με λοιπόν, να σε κρατώ προκειμένου να μην απασφαλίσω και σε στείλω φυλακή με την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων. Όσο είσαι καλό παιδί θα σου παρέχω απόλυτη πολιτική κάλυψη, προκειμένου να εξαντλήσουμε την τετραετία, από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλισμένη και την στήριξη της τρόικα, η οποία δεν επιθυμεί αλλαγή του υπάρχοντος πολιτικού status.     
Ας θυμηθούμε όμως, τι έλεγε ο  αμοραλιστής και αμετροεπής Πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές του 2012: «Τη συγκυβέρνηση του κόμματός μου με το ΠΑΣΟΚ τη θέλουν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα». Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν και την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, τη θέλει πρώτος από όλους ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Τι και αν παραδεχόταν πως μια τέτοια συγκυβέρνηση τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι δέσμιος όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των εγχώριων οικονομικών συμφερόντων. Παίζει μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες του δύσμοιρου Ελληνικού λαού.
Ο άνθρωπος όμως, που διασφάλισε το ακαταδίωκτο των υπουργών από την τέλεση κακουργηματικών τους πράξεων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σήκωσε αμέσως το «γάντι» που του πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς και στην προχθεσινή διακαναλική συνέντευξη είπε: «Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία με τον κ. Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η χώρα πρέπει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με ηρεμία και υπευθυνότητα και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου». Επίσης, του πέταξε και μια ρουκέτα, έτσι για να τη νιώσει κατάκαρδα: «υπάρχουν στη χώρα συνθήκες “συμβολικού εμφυλίου πολέμου” όπου κανένας δεν αναγνωρίζει τίποτα σε κανέναν. Για να υπάρξει συμφωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, πρέπει να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις, αν η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο ή όχι, αν είμαστε μέσα στην Ευρώπη ή όχι, μέσα ή έξω από το ευρώ κλπ».
Τελικά κατάλαβες Αντώνη μου πως εξακολουθεί να ισχύει, ότι είχες πει τον Απρίλιο του 2012: «Το ΠΑΣΟΚ μάς έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά». Προσπάθησε Αντώνη μου, προσπάθησε!!!
Συνεπώς, αποδεικνύεται πως ο Πρωθυπουργός και η πολιτική του καμαρίλα δεν σέβεται τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του προς τον Ελληνικό λαό. Αποδεικνύεται πως δεν έχει καμιά διάθεση να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να κατατεθεί σχετική πρόταση από τουλάχιστον 50 Βουλευτές του κόμματός του, για να ανοίξει ο διάλογος της αναθεωρήσεως του Συντάγματος! Γιατί «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.