COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών με την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής παραίτησης για συνταξιοδότηση

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών με την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής παραίτησης για συνταξιοδότηση»
Το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο 48380/Δ1/31-03-2014 και σε εφαρμογή του Ν.4186/2013 ορίζει ως προθεσμία αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη θα πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου να έχουν καταθέσει τη σχετική τους αίτηση. Μέχρι τώρα οι αιτήσεις των παραιτήσεων γίνονταν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι αιτήσεις παραιτήσεων μόνιμου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλονται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρούνται ότι έχουν γίνει αποδεκτές και λύονται αυτοδίκαια οι υπαλληλικές σχέσεις, με το τέλος του διδακτικού έτους.

Η αλλαγή αυτή θίγει πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς και αυτό διότι όπως είναι γνωστό οι διορισμοί των εκπαιδευτικών πραγματοποιούνταν στο τέλος κάθε καλοκαιριού. Επομένως σε αυτό το χρονικό διάστημα η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών συμπληρώνει τον απαιτούμενο χρόνο συνταξιοδότησης. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που για λίγες ημέρες ασφάλισης χάνουν έναν ολόκληρο χρόνο ασφάλισης.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Προτίθεται να επανεξετάσει το Υπουργείο την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής αίτησης παραίτησης για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών και να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος

Κουράκης Αναστάσιος

Αλεξόπουλος Απόστολος

Αμανατίδης Ιωάννης

Βαμβακά Ευγενία

Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη

Δριτσέλη Παναγιώτα


30/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.