COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ για τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών

Η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Πύλου Νέστορος ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς νικήτρια στις εκλογές της 18ης Μαΐου αναδείχτηκε με διαφορά η αποχή. Ηττημένη κατά την άποψη μας είναι η έκφραση των πολιτών στην κάλπη. Και αυτό θα πρέπει νομίζω όσους ασχολούμαστε με τα κοινά να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Όσον αφορά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του συνδυασμού μας, «ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», «ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ»:
Κάναμε έναν πρωτόγνωρο, δύσκολο και σκληρό εκλογικό αγώνα ο οποίος, σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση, στέφθηκε με επιτυχία.
Επιτυχία, διότι δώσαμε μια μάχη έντιμη, καθαρή,  με μεγάλη θέληση για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας, να εκφράσουμε το ολοένα αυξανόμενο αίτημα της ανάγκης για  ανανέωση, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Και νομίζω ότι αυτό το πετύχαμε.

Επιτυχία διότι διατηρήσαμε τις απόψεις μας ξεκάθαρες ως την τελευταία στιγμή.  Δεν εκβιάσαμε, δεν δωροδοκήσαμε, δεν δώσαμε ψεύτικες υποσχέσεις.  Πορευτήκαμε με ήθος και αξιοπρέπεια. Σεβαστήκαμε τους αντιπάλους μας και τους απευθύναμε πρόσκληση για συνεργασία και συνεννόηση στα βασικά θέματα που μας ενώνουν.
Θεωρούμε λοιπόν ότι πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.
Προφανώς, στο μικρό αυτό για μας διάστημα της προεκλογικής περιόδου, δεν μπορέσαμε να αφυπνίσουμε ακόμη περισσότεροους νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και που πληγώνονται για την κατάσταση στην οποία αυτός έχει περιέλθει. Δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε να συμμετέχουν ενεργά.
Όμως, αυτό εκτιμούμε ότι έχει λογική βάση μέσα στις συνθήκες της γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και των θεσμών της, μέσα στην γενικότερη αποδόμηση της κοινωνίας και τις συνθήκες κρίσης τις οποίες όλοι βιώνουμε. Έχει επίσης λογική βάση, διότι οι μηχανισμοί βρίσκουν τρόπο να εντάξουν πολίτες μέσα στις συμπληγάδες πέτρες τους.
Εκφράζουμε τη λύπη μας γι αυτό και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε από αύριο για να τους φέρουμε κοντά μας.
Εκφράζουμε επίσης τη λύπη μας διότι ότι ο Δήμος Πύλου Νέστορος χάνει την ευκαιρία να αλλάξει πορεία.
Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που βρέθηκαν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους, τους συνεργάτες μου, τους φίλους και την οικογένεια μου, που με στήριξαν σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Τους ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι που κάναμε μαζί στο μικρό αυτό  διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Πιο δυνατοί, συνεχίζουμε για τους στόχους των κοινών οραμάτων μας.
Οι προοπτικές για τον τόπο μας τα επόμενα  χρόνια δεν είναι καθόλου ευοίωνες. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι από αύριο κιόλας ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Η παρουσία μας δεν σταματάει εδώ. Δεν πρόκειται να αφήσουμε περιθώριο κανένα να αλλοιωθούν στο ελάχιστο οι απόψεις και οι θέσεις μας.Το αντίθετο. Μέσα από την εκπροσώπησή μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταστήσουμε σαφές το νέο, το διαφορετικό το οποίο πρεσβεύουμε.
Όλοι ενωμένοι πρέπει να εργαστούμε για να αλλάξει πραγματικά ο τόπος μας. Αυτό είναι το αίτημα των πολιτών και αυτό πρέπει να κάνουμε. Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την θέση της μείζονος Αντιπολίτευσης, θα είμαστε δίπλα στον Δήμαρχο, κ. Καφαντάρη, τον οποίο συγχαίρω για τη νίκη του, σε ότι καλό επιχειρεί αλλά και με κριτική στάση σε ότι αρνητικό διαπιστώνουμε.
Τέλος, οι συμπολίτες μου θέλω να γνωρίζουν ότι, αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και έφθασε μέχρι εδώ, δεν σταματά. Συνεχίζουμε, πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι!

                     
Με εκτίμηση
Νίκος Καραμπάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.