COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Διακήρυξη υποψηφιότητας Απόστολου Ε. Παπαφωτίου

Φίλες και φίλοι,
Το Νοέμβριο του 2010, στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές για την ανάδειξη των Περιφερειακών Αρχών, μετά την θεσμοθέτηση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με το Πρόγραμμα  «Καλλικράτης», συμπαρατάχτηκα με την περιφερειακή αυτοδιοικητική παράταξη <<Νέα Πελοπόννησος>> του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και την προγραμματική της  διακήρυξη.
Οι πολίτες της Κορινθίας, επιδοκίμασαν την πολιτική μου αυτή επιλογή και με εξέλεξαν περιφερειακό σύμβουλο στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Με τίμησαν και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό, μου έδωσαν τη δυνατότητα να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τo νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έθεσα ως πολιτικό πρόσταγμα, το οποίο υπερασπίστηκε η υποψηφιότητά μου, την αδήριτη αναγκαιότητα ανάδειξης περιφερειακών αρχών, ικανών να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο.
Είχα και εξακολουθώ να έχω  την ισχυρή πεποίθηση, πως η επίτευξη του πολιτικού αξιακού αυτού στόχου, που οριοθέτησε πολιτικά η υποψηφιότητά μου, αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική παράμετρο για την πορεία εφαρμογής και υλοποίησης των αναπτυξιακών πολιτικών των Περιφερειών.  
Αποτελεί τη βάση, τον προαπαιτούμενο όρο, για τη συγκρότηση ισχυρών αυτοδιοικούμενων Περιφερειών με κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη.
Στη θητεία αυτής της Περιφερειακής Αρχής, είχα  την ευκαιρία να ασκήσω  και συνεχίζω να ασκώ, τα καθήκοντα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας – Βιομηχανίας και Πολιτισμού, που μου ανέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Σε ένα πολύ δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, θεωρώ πως διαχειρίστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  τις αρμοδιότητες των τομέων ευθύνης μου, παρήχθη έργο ιδιαίτερα σημαντικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον τομέα του Πολιτισμού εκτελούνται στην Πελοπόννησο έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 65 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έργα προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ εκτελούνται στην Κορινθία.
Τα αποτελέσματα των επιμέρους αυτών τομεακών πολιτικών που υλοποιήθηκαν, σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι εμφανή σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η  άμεση λογοδοσία, που διέκρινε την άσκηση των καθηκόντων μου, σε μια αγαπητική σχέση με την κοινωνία, σας κατέστησε κοινωνούς, κριτές, αλλά και συμμέτοχους σε αυτή την αυτοδιοικητική  διαδρομή  ευθύνης και δημιουργίας.
Το πραγματικό πρόσταγμα αυτής της νέας εκλογικής αναμέτρησης, είναι η ανάγκη ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδιασμού και η ικανότητα υλοποίησής του, είναι η ανανέωση της ελπίδας και της προσδοκίας των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο στην  Περιφέρεια.
 Απευθύνομαι σε εσάς και θέτω, εκ νέου, την υποψηφιότητά μου με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού  <<Νέα Πελοπόννησος>>, του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, υπό την κρίση σας, σας ζητώ  να με εμπιστευτείτε για μία ακόμα φορά, για να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία μίας ισχυρής περιφέρειας με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη και με προστιθέμενη αξία για την επόμενη γενιά.

                                                                                                              Με εκτίμηση,
                                                                                                            Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
                                                                                                              Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
                                                                                                            Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.