COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα Μνημόνια και μπρος!!!

Τη βεβαιότητα ότι «την Κυριακή θα αναδυθεί από τις κάλπες μια ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη λαϊκή εντολή στη συγκυβέρνηση της αναλγησίας και της υποκρισίας: δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος!» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. 
Και, αφού επέμεινε ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα, «που θα κρίνει το αύριο της πατρίδας», συνέχισε, στους ίδιους τόνους, ότι η απαίτηση αυτή του λαού θα είναι «τόσο μεγάλη, αποφασιστική, σαρωτική, ώστε να μη μπορεί κανείς να την αγνοήσει. Να μην μπορούν πια να κυβερνήσουν, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, υπονομεύοντας τους θεσμούς, βιάζοντας την αλήθεια και εκβιάζοντας τους ίδιους τους βουλευτές τους».

Όπως περιέγραψε, χωρίς πάντως να μιλήσει για πρόκληση πρόωρων εκλογών, «την Κυριακή θα αποδειχτεί αυτό που ήδη ζούμε: ότι από τα κάτω δεν θέλουν. Και τη Δευτέρα θα αποδειχτεί αυτό που ήδη βλέπουμε: ότι από τα πάνω δεν μπορούν. Για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλος δρόμος για την πατρίδα, που τέσσερα χρόνια τώρα τη σέρνουν ταπεινωμένη στην ποδιά της κυρίας Μέρκελ. Και της δηλώνουν υπερήφανοι: κυρία μου, ιδού η Ελλάδα σας!»

Όπως είπε, «αυτή είναι η δική τους Ελλάδα. Η Ελλάδα της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας, της κλεπτοκρατίας, του φθαρμένου, του γερασμένου και του ξεπερασμένου. Η Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Άδωνι, του Μπαλτάκου. Που προσφέρεται και σήμερα, όπως έκανε πάντοτε, σε όποιον της προσφέρει προστασία».

Και αντιπαρέβαλε τη δική του αντίληψη: «Η Ελλάδα όμως του λαού, η Ελλάδα των Ελλήνων, η δική σας Ελλάδα, η δική μας Ελλάδα, δίνει το “παρών”. Όχι στους διαδρόμους του Βερολίνου και στα υπόγεια των Καννών, όπου διορίζονται πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις της εμπιστοσύνης του Μπαρόζο, υπό το φιλόστοργο βλέμμα της κυρίας Μέρκελ. Αλλά στους καθημερινούς αγώνες κατά των μνημονίων, στους δρόμους και στις πλατείες της δημοκρατικής αντίστασης, στις μάχες για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, στο μόχθο της δημιουργίας, στον πολιτισμό της ελευθερίας, στο όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Το κρίσιμο ερώτημα της εκλογικής αναμέτρησης είναι κατά τον κ. Τσίπρα «σε ποια Ελλάδα θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας;» και ανέπτυξε, διαζευκτικά βέβαια, τις δύο απαντήσεις που δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές: «Στην Ελλάδα που έχτισαν με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, το κράτος-λάφυρο, οι δυο εταίροι της σημερινής κυβέρνησης; Στην Ελλάδα-πειραματόζωο των πιο επιθετικών κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου; Στην Ελλάδα που ανώτατο νόμο, Σύνταγμα, οδικό χάρτη, έχει και θα έχει τα μνημόνια και τοποτηρητές τους σύγχρονους Βαυαρούς; Στην Ελλάδα της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Μπαρόζο, του Γιούνκερ; Σε αυτή την Ελλάδα ή στην Ελλάδα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού στις ελευθερίες του πολίτη και στην εθνική αξιοπρέπεια;».

Δημοψήφισμα

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε από την αρχή και επιμένει μέχρι τέλους ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα: «Όχι γιατί έτσι μας αρέσει ή μας βολεύει. Αλλά γιατί η ίδια η πραγματικότητα το απαιτεί. Όταν ένας λαός καταστρέφεται και μια χώρα ταπεινώνεται, και μάλιστα με την απαίτηση και τις εντολές εκείνων που ελέγχουν την Ευρώπη, τότε ναι. Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα».

Και εξήγησε: «Όταν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης οργανώνουν αποστασίες, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, μοιράζουν αργύρια εξουσίας, και τελικώς διορίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, τότε ναι: οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας. Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο. Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη των λαών».

Και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής μας, για το οποίο είναι υπόλογοι και θα πληρώσουν την Κυριακή, είναι ότι δέχτηκαν και συνυπέγραψαν μαζί με τα μνημόνια την εξορία της Ελλάδας από την Ευρώπη. Τους καταγγέλλω: γιατί διέσυραν και εξευτέλισαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί έκαναν τον αντιευρωπαϊκό ρατσισμό κατά των Ελλήνων, σημαία τους. Γιατί έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια Ευρώπη, αλλά ζούγκλα στους εργασιακούς νόμους. Γιατί το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν ισχύει για την Ελλάδα σε μια σειρά ζωτικούς τομείς της κοινωνίας. Γιατί το κοινωνικό κράτος, κατάκτηση των εργαζομένων της Ευρώπης, έχει αντικατασταθεί στη χώρα μας από το κράτος της κοινωνικής αγριότητας. Γιατί οι μισθοί στην Ελλάδα μόνο ευρωπαϊκοί δεν είναι. Γιατί οι δείκτες της δημοκρατίας, των ελευθεριών, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, κατατάσσουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και όχι στην Ευρώπη».

Επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «περιφρονεί τη νοημοσύνη του λαού».

Επικαλέστηκε προς τούτο «τη διακαναλική του κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό. Ο άνθρωπος που έφερε τόση δυστυχία, φτώχια, λουκέτα στα μαγαζιά και χιλιάδες θέσεις ανεργίας. Ήρθε δυο μέρες πριν τις εκλογές να ξαναπεί ψέματα. Μόνο που όλοι πια ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο που έχει ο πρωθυπουργός είναι το μνημόνιο. Διότι μια του ψεύτη δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του μέρα. Τον Ιούνη του 2012, ο κ. Σαμαράς, πάλι λίγες μέρες πριν τις εκλογές είπε ότι θα διαπραγματευτεί. Όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε. Αλλά συνειδητά εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό. Και δεν σεβάστηκε τη λαϊκή εντολή. Συνέχισε την ίδια πολιτική με συνεργό του τον Βενιζέλο, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους Έλληνες βελτίωση των όρων του μνημονίου. Δυο ψευτιές και δυο ψεύτες, που τώρα μας πλασάρουν ως αλήθεια, το success story του μνημονίου. Και ζητούν την ψήφο σας με νέες υποσχέσεις. Ποτέ οι υποσχέσεις στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο ταυτισμένες με την απάτη, όσο με τους δύο αυτουργούς της σημερινής πολιτικής κατάπτωσης».

Τα έβαλε, δε, με το «διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό και οικονομικό παλάτι, που άπλωσε τα πλοκάμια του στην κοινωνία, στο κράτος, στους δημόσιους οργανισμούς. Που κατέκλεψε και κατέστρεψε τη χώρα. Και που σήμερα προσπαθεί να αναπαράγει την εξουσία του και να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του μέσα από το δράμα της κοινωνίας. Αυτοί είναι πίσω από τα παπαγαλάκια που διαφημίζουν την κρίση ως ευκαιρία. Και είναι ανάγκη, οι ευρωεκλογές της Κυριακής να είναι ένα δημοψήφισμα καταδίκης τους. Το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε τον Μάη του 2010 θα γίνει τον Μάη του 2014. 
Τα διλήμματα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα διλήμματα των ευρωεκλογών: «Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο; Και η απάντηση στα διλήμματα αυτά είναι μια: Με τον ΣΥΡΙΖΑ!».

Και προσάρμοσε το γνωστό σύνθημά του ως εξής, αποφεύγοντας τη λέξη εκλογές: «Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και το λαό μας».

onpolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.