COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης: «Αγροτική οικονομία χωρίς υγιείς συνεταιρισμούς δεν νοείται»

Κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τις αγροτικές συνεταιριστικές ενώσεις κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και τη ΣΥΚΙΚΗ, στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Αργυράκη, τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Ηλία Γεωργίκο, Άγγελο Χρονά, Σταύρο Ξηρόγιαννη, Αντωνία Μπούζα, Απόστολο Γκούνα και Θεοχάρη Ρέκκα.    

Ο κ. Τατούλης στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου και το Δ.Σ. αναφέρθηκε στο νέο νόμο για ον εξορθολογισμό των συνεταιρισμών, «ο οποίος κινείται σε θετική κατεύθυνση, χρειάζεται ωστόσο να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των ενώσεων ώστε να αποκτήσουμε δυναμική αγροτική οικονομία». 
«Όλοι μαζί πρέπει να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε το σημαντικό προϊόν της Μεσσηνίας που συνδέεται άρρηκτα με την παράδοσή και την κουλτούρα μας» συμπλήρωσε ο Πέτρος Τατούλης και τόνισε την ανάγκη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποδεσμεύσει τους υγιείς συνεταιρισμούς και να τους δώσει μεγαλύτερη ευελιξία λειτουργίας μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον». 
Ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κ. Τατούλη προσωπικά για την εξωστρέφεια των Πελοποννησιακών προϊόντων, όπως με τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις προϊόντων Anuga και Sial, και ζήτησε την  ενίσχυση των προγραμμάτων συκοκαλλιέργειας, αλλά και τη συνεργασία με την Περιφέρεια για ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των σύκων σε αρχική έκταση 2-3000 στρέμματα. 
Στην ΕΑΣ Μεσσηνίας ο κ. Τατούλης πρότεινε στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κατσούλη και το ΔΣ να καταρτιστεί ένα σχέδιο ανάδειξης και προβολής των Μεσσηνιακών προϊόντων, με επίκεντρο την ελιά Καλαμών και το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε. για καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση. Στην προσπάθεια αυτή η Περιφέρεια θα είναι αρωγός και θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο.  
Ο κ. Κατσούλης από την πλευρά του αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, στο επίπεδο των υποδομών, της εξωστρέφειας και της προώθησης των προϊόντων, αλλά και στη διασύνδεσή τους με το τουριστικό προϊόν.    
Ο κ. Τατούλης και στις δύο συναντήσεις ενημέρωσε τους συνεταιρισμούς για δύο σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Πελοποννήσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.