COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες:"Προτεραιότητά μας η διοικητική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας"

Μεγάλη περιοδεία στην Μεσσηνία πραγματοποίησε ο Γιώργος Δέδες - Συναντήθηκε στο Διοικητήριο με υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας και στον Γεωργικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών με παραγωγούς
Νέα περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Γιώργος Δέδες. Στο επίκεντρο της επίσκεψής του βρέθηκε το Διοικητήριο της Καλαμάτας, όπου στεγάζεται το σύνολο σχεδόν των διοικητικών δομών του δήμου και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. 
Ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος συνοδευόταν απο τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και περιφερειακούς συμβούλους της Μεσσηνίας πέρασε απο όλες τις υπηρεσίες και τα γραφεία και συνομίλησε με τους διοικητικούς υπαλλήλους:
"Η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την διοικητική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας και την καθιέρωση και εμπέδωση ενός νέου συστήματος διοίκησης. 

Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε πράξη την αποκέντρωση των διοικητικών λειτουργιών και την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειακών Ενοτήτων, με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα στελεχιακό δυναμικό, άριστα καταρτισμένων περιφερειακών υπαλλήλων, από τους οποίους η απερχόμενη περιφερειακη ηγεσία αφαίρεσε κάθε δυνατότητα να αναλάβουν πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της εξυπηρέτησης του πολίτη. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μη εκχώρηση δικαιώματος υπογραφής τόσο στους περφρειάρχες όσο και στους προϊσταμένους των υπηρεσιών, στο οποίο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.  
Εμείς θέλουμε να αφήσουμε τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια να αναπνεύσουν, δίνοντάς τους τις πρωτοβυλίες εκείνες για να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να εξυπηρετήσουν τάχιστα τον Πολίτη". 
Στη διάρκεια της περιοδείας του Γιώργου Δέδε αναδείχτηκε ένα ακόμα ζήτημα που αφορά την εγκατάλειψη των υποδομών στην ευρύτερη περιφέρεια της Μεσσηνίας. Αυτό, άλλωστε, είναι ένα μόνιμο παράπονο των κατοίκων της , αφού δεν είδαν να εξελίσσονται είτε μικρές, είτε μεγάλες παρεμβάσεις στο νομό. Είναι δε χαρακτηριστικό πως κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Καλαμάτα, ο απερχόμενος περιφερειάρχης δεν έκανε καμία αναφορά σε έργο που εξελίσσεται ή ολοκληρώθηκε στη Μεσσηνία και αναφερόταν μόνο σε ανάλογα έργα στη Λακωνία. 
Τέλος, σημαντικές επαφές είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης στα Φιλιατρά, όπου συναντήθηκε με στελέχη του Γεωργικού Συνεταιρισμού. Στις συζητήσεις με τα μέλη του Συνεταιρισμού, ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στο ζήτημα της ενίσχυσης της παραγωγής και καλλιέργειας κηπευτικών, που αποτελεί σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή των κατοίκων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ενίσχυση συνδέεται απολύτως με την άρδευση των καλλιεργειών και προς τούτο οι συνεταιριστές και οι άλλοι παραγωγοί έκαναν αναφορές στο φιλιατρινό φράγμα και την διασύνδεσή του με το αρδευτικό δίκτυο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.