Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ο αναξιόπιστος κος Δέ(ν)δες

Με  απορία διάβασα τις δηλώσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και πρώην συναδέλφου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κ. Γιώργου Δέδε σχετικά με το έργο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, το  οποίο διαχειρίστηκε  η Περιφερειακή Αρχή.
Ο κ. Δέδες στην κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του συγκεκριμένου έργου, χαρακτηρίζοντας το έργο - σημαία και πρωτοποριακό έργο για όλη την χώρα. Σήμερα, ωστόσο, δυόμισι μήνες μετά, και για λόγους προφανώς προεκλογικής εκμετάλλευσης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα» κάνει λόγο για «απόπειρα λύσης που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, αφού δεν καλύπτει επαρκώς το θέμα της διαχείρισης» και αναφέρει ότι «θα είναι αναπόφευκτη η επανεξέταση της σύμβασης στο σύνολό της». 

Εμείς είχαμε το πολιτικό θάρρος και παραιτηθήκαμε από την θέση του Γραμματέα σε εκείνη την Συνεδρίαση αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις του επίσης, πρώην, Προέδρου κου Πουλοκέφαλου. Έχουμε πολλάκις τοποθετηθεί και στο ΠΕΣΥ και Δημόσια στα ΜΜΕ και παραμένουμε στις θέσεις μας. 
Ζητάμε εδώ και 4 χρόνια αποκατάσταση της Νομιμότητας και να δοθεί ένα τέλος στην «μαφία των σκουπιδιών» και στις παράνομες μεταφορές, να γίνει αποκατάσταση των χωματερών και άμεσα τώρα η Περιφέρεια, ο ΦΟΔΣΑ και το ΥΠΕΚΑ να δώσουν λύση, ιδιαίτερα εν όψει θέρους και έναρξης της Τουριστικής Περιόδου.
Οι άκρως αντιφατικές και αντικρουόμενες τοποθετήσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη καταδεικνύουν αφενός την δεδομένη του αναξιοπιστία και αφετέρου τον πανικό που έχει για την προσωπική του επιβίωση με όποιο κόστος εις βάρος της νοημοσύνης των πολιτών και κυρίως εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Είναι βέβαιο ότι με παλινωδίες και κυβιστήσεις, ο τόπος μας δεν μπορεί να πάει μπροστά. Η Πελοπόννησος και η Κορινθία χρειάζονται καθαρές απόψεις, καθαρές λύσεις, αποφασιστικότητα και εργατικότητα για να προχωρήσουν στο μέλλον. Ο λαϊκισμός, ο τυχοδιωκτισμός, η αναποτελεσματικότητα, η οκνηρία και η προσωπική ιδιοτέλεια θα έχουν μείνει πια στις 18 Μαΐου, οριστικά στο παρελθόν. Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα διοικήσει την Πελοπόννησο στην πιο κρίσιμη της πενταετία, οι Κορίνθιοι και οι Πελοποννήσιοι, στο σύνολο τους, θα κλείσουν παραδειγματικά τις θύρες της αιθούσης στην τυχάρπαστη «συμμαχία της αναξιοπιστίας».
Θα ψηφίσουν αυτούς που για την διαχείριση των απορριμμάτων είχαν ευδιάκριτες θέσεις είτε υπέρ είτε κατά της Περιφερειακής Αρχής.
Λάμπρος Μπούκλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.