COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ» - Υπ. Δήμαρχος Οιχαλίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος


Περίληψη απʼ τη συνέντευξη του στα τοπικά ΜΜΕ
Στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος και θα διεκδικήσω  το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Οιχαλίας.
Η ονομασία του συνδυασμού μας είναι: «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ».  Το έμβλημά μας, αντικατροπίζει τους σκοπούς και τους στόχους του συνδυασμού μας. Δένει αρμονικά το χτες με το αύριο, την παράδοση με το παρόν και το μέλλον. 
Στο έμβλημά μας, η αγροτική περιοχή μας – τα χωριά μας με τα ελαιόδεντρα και τον πολύτιμο καρπό τους, συναντά την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική συνείδηση, στοιχεία στα οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση. 
Το κλαδί ελιάς, συμβολίζει τον τόπο μας, την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών και την αφθονία της φύσης. 
Το ουράνιο τόξο, σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, την ανανέωση, την προοπτική, την αισιοδοξία.
Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα, πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη και είναι η αρχή μιας νέας δυναμικής προσπάθειας να αλλάξει σελίδα ο  ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ.
Φέρνω ένα μήνυμα αγώνα, δουλειάς και αναπτυξιακής προοπτικής.
Προσωπικά γνωρίζω, ότι η πρόκληση είναι μεγάλη, ο δρόμος  θα είναι δύσκολος, ανηφορικός και γεμάτος παγίδες!
Θα βρεθούμε μπροστά σε παθογένειες και αδυναμίες του χθες, μπροστά σε οξυμένα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Μπροστά σε εκπλήξεις, αλλά και προκλήσεις του αύριο, σε χρόνια αιτήματα που περιμένουν την επίλυσή τους.

Η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, θα κληθεί την επόμενη 5ετία να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, όπως το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, την Περιβαλλοντική ρύπανση της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, προβλήματα της καθημερινότητας, των υποδομών, της υγείας, της παιδείας, προβλήματα της υπαίθρου, κ.α.
Στα μεγάλα προβλήματα τις επόμενης ημέρας, δηλώνω πρώτος το ΠΑΡΟΝ και έτοιμος να τα αντιμετωπίσω, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία των κατοίκων και την  ανάπτυξη του τόπου μας.
Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος, να υπηρετήσω τον Δήμο, έξω και πέρα από σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες ή προσωπικές φιλοδοξίες! 
Ο στόχος είναι μόνο ένας: Να υπηρετήσω το Δήμο και τους συνδημότες μου ως πραγματικός υπερτοπικός Δήμαρχος. 
Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, να δουλέψω σκληρά και να αγωνιστώ με διαφάνεια και καθαρότητα για την ισόρροπη ανάπτυξη και των πέντε (5) Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Οιχαλίας. 
Γνωρίζω πολύ καλά τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω  και δραστηριοποιούμαι, όπως και τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες, αλλά και  τις πραγματικές  ανάγκες της περιοχής.
Τον τόπο αυτό τον περπατώ από μικρό παιδί, τον  υπηρέτησα στην Αυτοδιοίκηση και τον ξέρω απ΄ άκρη σ’ άκρη!!
Γνωρίζω τους Ανθρώπους αυτού του τόπου. Συναναστρέφομαι και βρίσκομαι καθημερινά μαζί τους, ζω τα προβλήματά τους και βιώνω  την αγωνία τους. 
Πολύ σύντομα θα ανακοινώσω το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο θα μας δεσμεύει και περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.  
Απευθύνω κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας  σε όλους τους συνδημότες μου, για να πάμε ΟΛΟΙ μαζί - ΜΠΡΟΣΤΑ το Δήμο Οιχαλίας. 
Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας σε ΟΛΟΥΣ τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου.  Παλιούς & νέους. 
Τιμώ τον αγώνα τους και την προσφορά τους στον τόπο και τους καλώ να στηρίξουν τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ.
Απευθύνω κάλεσμα συνεργασίας σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς, τους συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία του Δήμου και τους καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό σκοπό!
Απευθύνω ιδιαίτερα κάλεσμα συμμετοχής στους νέους, το μέλλον του τόπου μας, και  τους καλώ να μας εμπιστευθούν. 
Τους υπόσχομαι ότι στόχος μας είναι να παραμείνουν όλοι οι νέοι στον τόπο μας και γι΄ αυτό θα είμαστε δίπλα τους να προωθήσουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα, να επενδύσουμε στις ιδέες τους, να εμπιστευτούμε το δυναμισμό τους και να υιοθετήσουμε το όραμά τους για τον τόπο μας.  
Απευθύνομαι στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους  και  υπόσχομαι ότι  ο Δήμος θα είναι το στήριγμά τους, μέσα στα πλαίσια συνεργασίας με τον θεσμικό τους φορέα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Απευθύνομαι στον παραγωγικό ιστό της περιοχής μας, απ΄  όπου και προέρχομαι, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλους τους εργαζόμενους στην αγροτική γη και τους υπόσχομαι ότι στον τομέα αυτό το στοίχημα της επιτυχίας είναι προσωπική μου υπόθεση.
Οι υποδομές στη γεωργία, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, το αγροτικό δίκτυο, η αξιοποίηση προγραμμάτων και πόρων, η βελτιστοποίηση της παραγωγής, η σύμπραξη με ερευνητικούς φορείς, αποτελούν προτεραιότητά μας. 
Απευθύνομαι στους εργαζόμενους του Δήμου, τους οποίους εμπιστεύομαι, γιατί γνωρίζω τις ικανότητες και τις δυνατότητες που έχουν, και τους διαβεβαιώνω, ότι μαζί θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου με σκοπό την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας. 
Τέλος, μα πάνω απ΄ όλα, απευθύνομαι στους συνδημότες μου, την καθεμιά και τον καθένα χωριστά, τους  κοιτώ στα μάτια και τους ΠΡΟΣΚΑΛΩ να στηρίξουν την συγκρότηση ενός ισχυρού, ανεξάρτητου, υπερκομματικού ψηφοδελτίου που θα οδηγήσει το Δήμο Οιχαλίας σε μια νέα εποχή Ανάπτυξης και Δημιουργίας.
Οι προσεχείς εκλογές του Μαΐου παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες οι οποίες στο παρελθόν ποτέ δεν είχαν υπάρξει τόσο έντονες και είναι καθοριστικές για  το μέλλον του τόπου μας και ειδικά το μέλλον των παιδιών μας.
Η  Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, με αποτέλεσμα οι δημότες να βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης και να στερείται ο τόπος μας αναπτυξιακής προοπτικής.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα μου δοθεί η δυνατότητα με στοιχεία και επιχειρήματα να αποδείξω τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Οιχαλίας, περιήλθε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Γνωρίζω πολύ καλά το βάρος της ευθύνης που θα αναλάβω!!
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσω έναν συνδυασμό ανθρώπων με νέες ιδέες, με τους οποίους θα διεκδικήσουμε ΜΑΖΙ την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συνδημοτών μας, με κύρια χαρακτηριστικά  την Υπευθυνότητα, την Εντιμότητα, τη Διαφάνεια, τη Συνεργασία, την Εργατικότητα,  την Αλληλεγγύη και την Αγάπη για τον τόπο μας.
Το ψηφοδέλτιό μας θα το χαρακτηρίζει η πολυσυλλεκτικότητα και η πολιτική του ανεξαρτησία.
Όλοι έχουμε τις πολιτικές μας καταβολές, τις ιδεολογίες μας.   Τις δικές μου άλλωστε τις ξέρετε.  Δε ζητώ από κανέναν να διαγράψει το παρελθόν του. 
Απεναντίας, ζητάω από όλους να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας, να συνθέσουμε τις διαφορές μας και μέσα από τις αντιθέσεις μας να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ που θα αγωνιστεί για το καλό του τόπου μας. 
Θέλω να γνωρίζετε ότι η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοικτή όπως ήταν πάντοτε ανοικτή έως σήμερα.
Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Δημοτών και όλων των κατοίκων αυτού του Δήμου.
Υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις, αγωνίστηκα για το Νομό και για την Περιφέρεια. 
Τώρα ήρθε η στιγμή να αγωνιστώ για τον τόπο που γεννήθηκα και αγαπώ, για το δικό μου τόπο, το Δήμο Οιχαλίας.
Αναλαμβάνω την ευθύνη και προσκαλώ τους συνδημότες μου να δώσουμε τα χέρια και να δημιουργήσουμε μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, που χωρίς υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς, θα διεκδικήσει για το Δήμο Οιχαλίας αυτά που πραγματικά του αξίζουν. 
ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ το Δήμο Οιχαλίας. Να ταξιδέψουμε μαζί για τα επόμενα 5 καθοριστικά για το μέλλον του τόπου μας χρόνια, το δύσκολο, αλλά όμως και ωραίο ταξίδι της  Αυτοδιοίκησης, με σιγουριά και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε!!                                                            
Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.