COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο θαπολογισμός του κ. Καμίνη

Ο νεολογισμός του τίτλου αποτελεί την περίληψη όλων όσων ο κ. Καμίνης περιγράφει στον απολογισμό/προεκλογικό του φυλλάδιο. Ένα φυλλάδιο που αποκαλεί στρατηγικό σχέδιο, το οποίο παραδόξως παρουσιάζεται στο τέλος της θητείας του. Ίσως επειδή 3,5 χρόνια ήταν απλός παρατηρητής. Απολογισμός με “θα” και “όταν” αποτελεί πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ο κ. Καμίνης σε 64 σελίδες καταφέρνει να πει πολλά χωρίς να μας πει απολύτως τίποτα για το έργο του. Ένας “απολογισμός” που προδίδεται ακόμα και από τις ίδιες τις φωτογραφίες του, όταν μιλά για “αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, για βελτίωση της ποιότητας ζωής, για μια καθαρή και πράσινη πόλη. Μας λέει ακόμα ο κ. Δήμαρχος για συνέδρια που ήρθαν στην Αθήνα καθιστώντας την αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Αλήθεια πώς ήρθαν τα Συνέδρια αυτά; με τις επιστολές του Δημάρχου ή μήπως με πρωτοβουλίες δραστήριων επιχειρηματιών, ανθρώπων της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπων φορέων; Στην αγωνία του να παρουσιάσει έργο ο κ. Καμίνης καπηλεύεται τις επιτυχίες τρίτων…


Για τις χρηματοδοτήσεις και το έργο Αθήνα τα έχουμε γράψει ξανά, να σημειώσουμε μόνο ότι ακόμα και στον απολογισμό τριετίας, (που θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο αλλά δεν έχουμε κάθε χρόνο εκλογές) δεν υπάρχει αναλυτική παρουσίαση της απορρόφησης των έργων-και ιδιαίτερα του ΕΣΠΑ και των αποτελεσμάτων τους.

Και φυσικά δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή για την παντελή απουσία της Αθήνας στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή των δήμων/ΟΤΑ σε μια εποχή που όλοι μιλάνε για την πρωτεύουσα της κρίσης. Ούτε μια επίσκεψη του Δημάρχου στις Βρυξέλλες, ούτε μια πρόσκληση στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και ενώσεις ΟΤΑ, καμιά αξιοποίηση όλων αυτών των δημοσιογράφων/ανταποκριτών/απεσταλμένων των διεθνών ΜΜΕ καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν ακόμα για τον θαπολογισμό του κ. Καμίνη. Αλλά δεν αξίζει ο κόπος. Όταν ο εν ενεργεία δήμαρχος παρουσιάζει ως σημαντική στιγμή της θητείας του τα εγκαίνια ενός βυθιζόμενου κάδου απορριμμάτων ο καθένας καταλαβαίνει ότι η δημοτική αρχή έχει αποτύχει. Και βυθίζεται κι αυτή μετρώντας ήδη σήμερα 14 αποχωρήσεις δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων και μια σειρά από ερωτηματικά γύρω από την οικονομική και διοικητική διαχείριση του δήμου στον 9,84, το δημοτολόγιο, την οικονομική υπηρεσία. Για αυτά όμως θα επανέλθουμε…

Γρηγόρης Λέων

Ιατροδικαστής- Σύμβουλος 7ης Δ.Κ Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.