COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στη Πύλο, μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε πολίτες από κάθε περιοχή του Δήμου μας, πολίτες με διαφορετικές πολιτικές καταβολές Αριστεροί, Προοδευτικοί, Οικολόγοι, Δημοκράτες. Μας ενώνει η θέλησή μας να αγωνιστούμε για νέα πορεία στο Δήμο Πύλου-Νέστορος ενάντια στα μνημόνια και τον «Καλλικράτη». 
ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ η αγάπη για τον τόπο μας, η αγωνία για το μέλλον μας και ιδιαίτερα το μέλλον των παιδιών μας γιατί δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ένα μέλλον δυστυχίας, μιζέριας και φτώχειας.
Έχουμε τη θέληση να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε το σημερινό άθλιο παρόν και να επιχειρήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον. 

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να αιμορραγεί η πατρίδα στο αυτοσχέδιο χειρουργείο της τρόικας, όπου διεξάγεται εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας ένα διατεταγμένο πείραμα παρανοϊκού νεοφιλελευθερισμού. Τα κυβερνητικά κόμματα σιωπούν  για το ένοχο παρελθόν τους και με αμετροέπεια ονομάζουν την αποκαθήλωση του κοινωνικού κράτους, την απορρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την υποβάθμιση της παιδείας, την φορολογική λεηλασία, άλλοτε πλεόνασμα και άλλοτε ανάπτυξη. Η ελληνική κοινωνία έχει μετατραπεί όχι απλά σε ένα πεδίο άσκησης ξένων αγοραίων συμφερόντων αλλά κυρίως σε περιοχή μειωμένης κυριαρχίας με μηδενική αυτοπεποίθηση, όπου τείνει να επιβληθεί σιωπή με την εκμετάλλευση των τεχνικών και των πρακτικών του φόβου και της ανασφάλειας, που εγκλωβίζουν τους πολίτες στον μνημονιακό λαβύρινθο με φόβητρο τον δημοσιονομικό μινώταυρο. Συγχρόνως, απορρυθμίζονται και υποσκάπτονται οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας και παραβιάζονται συστηματικά οι συνταγματικές εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου. Το πολιτικό προσωπικό του παρηκμασμένου κυβερνητικού δικομματισμού προσπαθεί να αναπαραχθεί δίνοντας την ύστατη μάχη οπισθοφυλακής, αναμασώντας ψεύτικα λόγια και μεγάλα.
ΜΑΣ ΘΥΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ
Η απαξίωση του Δήμου μας.
Η εικόνα εγκατάλειψης των χωριών.
Η υποβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων.
Η ανυπαρξία ουσιαστικής αντίδρασης στο κλείσιμο υπηρεσιών, στην υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας, η ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής.
Η έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου.
Η απαξίωση του διαλόγου και της μη συμμετοχής των πολιτών και των φορέων τους, η απαξίωση των κοινοτήτων και των χωριών. Η παθητικότητα της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην καταστροφική πολιτική των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του «Καλλικράτη».
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε ιστορικά ισχυρότατο θεσμό οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών και αυτόνομη βαθμίδα εξουσίας.
Ο «Καλλικράτης» με την απαράδεκτη και αντιλειτουργική χωροταξική διαίρεση, το γιγαντισμό και τη συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική λειτουργία έχει υποβαθμίσει τη δημοκρατία και τη συμμετοχή.
Οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές με όχημα το τερατούργημα του «Καλλικράτη» επιδιώκουν συστηματικά να αποδυναμώσουν το ρόλο της, να τη μετατρέψουν σε απλό διεκπεραιωτή των μνημονιακών πολιτικών.
Όλα αυτά οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί και αυτή το πειραματόζωο των μνημονιακών ρυθμίσεων μέσα από τη μείωση κατά 70% των πόρων, την απαγόρευση των προσλήψεων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών της δημοτικής περιουσίας, τον ασφυκτικό και αντισυνταγματικό οικονομικό έλεγχο του Παρατηρητηρίου και τον έλεγχο από τα Γερμανικά συμφέροντα μέσω του κ. Φουχτελ.
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ.
Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 έχουν πολιτικό περιεχόμενο για το μέλλον, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της χώρας. Τα προτάγματα αλλά  και τα διακυβεύματα είναι πολλά.
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκατασταθεί ως ο δημοκρατικός πυλώνας της πολιτείας και ο αποτελεσματικότερος θεσμός της υπηρεσίας του δημοσίου συμφέροντος.
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να καταστεί χώρος διαφάνειας και δημοκρατικής συμμετοχής και σύνθεσης ενός αξιακού αναπτυξιακού σχεδίου.
Η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανυπότακτη, επινοητική, εφευρετική, ανήσυχη, παραγωγική, δημοκρατική, ανοιχτή, προοδευτική και ειλικρινής.
Η παράταξη μας που συγκροτήθηκε σήμερα δεσμεύεται ότι θα  αγωνιστεί:
1. Για την κατάργηση των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
2. Για την κατάργηση του «Καλλικράτη».
3. Για ένα παραγωγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας.
4. Για να οργανώσει την κοινωνική αλληλεγγύη για όσους πλήττονται από τις βαριές συνέπειες της κρίσης.
5. Για ένα Δήμο διεκδικητικό για την οικονομική, δημοκρατική και θεσμική ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
6. Θέλουμε ο Δήμος να λειτουργήσει δημοκρατικά και συμμετοχικά. Θα θεσμοθετήσει τη συμμετοχή των πολιτών των χωριών και τον κοινωνικό έλεγχο για τις δράσεις και τις δαπάνες του. Με διαφάνεια στη λειτουργία του και δημόσια λογοδοσία με δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις και δημόσιους απολογισμούς. Ένα Δήμο που σεβόμενος τον πολίτη θα αποκεντρώνει τον προϋπολογισμό του και στο πιο μικρό χωριό.
7. Θέλουμε ένα Δήμο που θα προστατεύει το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους και την πολιτιστική κληρονομιά. Ένα Δήμο που δεν θα διστάζει να συγκρουστεί με συμφέροντα. Θα οργανώσει τις χρήσεις γης, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό. Θα προστατεύει την υγεία των πολιτών δημιουργώντας βιολογικούς καθαρισμούς, σύγχρονα υδραγωγεία και αγωγούς ύδρευσης που να διασφαλίζουν την υγεία των πολιτών.
8. Θα αντιταχθεί στο σχέδιο της Περιφέρειας για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα συμφέροντα, γεγονός που θα έχει συνέπεια του πολλαπλασιασμού των δημοτικών τελών. Θα προχωρήσει στη διαχείριση με βάση τις σύγχρονες περιβαλλοντικές αρχές.
9. Η Δημοτική Αρχή θα είναι σταθερά στο πλάι των αγροτών, των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών που πλήττονται από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές.
10. Ιδιαίτερη μέριμνα απέναντι στη Νεολαία και τις ανάγκες της για μόρφωση, δουλειά, άθληση και πολιτισμό.

Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στα θύματα της κρίσης για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, για ένα φωτεινό μέλλον για το Δήμο μας. Προϋπόθεση για αυτό είναι να αντικατασταθεί το παρωχημένο πολιτικό προσωπικό που ευθύνεται για το χθες και το σήμερα αλλά έχει προδώσει και το μέλλον. Για αυτό το λόγο καλούμε τους πολίτες του Δήμου Πύλου-Νέστορος στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 να υπερψηφίσουν την Δημοτική μας παράταξη.  

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.