COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Π. Κουρουμπλή σχετικά με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κοιν. εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή σχετικά με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την παρασκευή και πώληση άρτου
Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του κοιν. εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή, αναφορικά με τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ γα την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου παρασκευής και πώλησης άρτου. 
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στην έκθεση του ΟΟΣΑ προτείνεται η εξίσωση των αρτοποιείων ή φούρνων με τις εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης (bake off),  τη στιγμή που ουδεμία ομοιότητα έχει το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς με το ψωμί που προέρχεται από την κατάψυξη και πωλείται ψημένο σε άλλα σημεία πώλησης.  

Τόνισε δε ότι «η πρόταση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που βιώνουμε το υπονομευτικό και επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή φαινόμενο της ανεργίας, με το ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά και οι θέσεις των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στους φούρνους». Παράλληλα στηλίτευσε το υψηλό κόστος της μελέτης του ΟΟΣΑ, που φθάνει τις 900 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που η εν λόγω έρευνα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τα αξιόλογα ερευνητικά κέντρα  που διαθέτει η χώρα μας.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας δεσμεύτηκε ότι η βασική παρέμβαση της κυβέρνησης στην αγορά του ψωμιού θα είναι «η πώληση με το ζύγι» και ότι θα καταργηθούν ορισμένες αναχρονιστικές, όπως ο ίδιος ανέφερε, διατάξεις. Ωστόσο, δεν απάντησε στα καίρια ερωτήματα της εν λόγω ερώτησης, δηλαδή εάν πρόκειται να προβεί σε εξίσωση των αρτοποιείων ή φούρνων με τις εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης, καθώς επίσης και το πώς θα διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα αυτού του βασικού διατροφικού προϊόντος, όταν θα εισάγεται έτοιμο κατεψυγμένο ψωμί του οποίου δεν μπορούν να ελέγχονται τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.