COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ MASSIMO D' ALEMA

Συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας και Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών (FEPS), Massimo D’Alema.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης η προετοιμασία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών του Μαΐου και η δημιουργία εναλλακτικής πρότασης για την αλλαγή της Ευρώπης, η οποία, όπως επισημάνθηκε, είναι «δέσμια των πολιτικών λιτότητας». Από την πλευρά του ο Massimo D’Alema υποστήριξε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα γιατί αποτελούν λανθασμένη επιλογή. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από μέτρα σκληρής λιτότητας αλλά μέσα από θαρραλέες αποφάσεις που θα αφορούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Τέλος, σημείωσε ότι η νίκη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Martin Schulz θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή βαθιών αλλαγών για την Ευρώπη.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η συνταγή της σκληρής λιτότητας και οι κοινωνικές ανισότητες που αυτή δημιουργεί πλήττουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η σημερινή Ευρώπη δεν ανταποκρίνεται στο όραμα των εμπνευστών της, γεγονός που συμβάλλει στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού: «Σήμερα, η δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεών της είναι σχετική, οδηγώντας σε θεσμική απορρύθμιση όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οφείλουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες για τη συνέχιση του ευγενούς εγχειρήματος της Ένωσης που δεν θα απομακρύνεται από τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ισότητας ». Παράλληλα, τόνισε ότι η μεταβατική αυτή φάση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο: «Δεν μπορούν οι πολίτες να αντέξουν περισσότερες δοκιμασίες, δεν μπορούν οι νέοι να αντέξουν άλλα χαμένα όνειρα».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Alain Bloedt σύμβουλος Επικοινωνίας του FEPS, ο Παναγιώτης Αλαμάνος Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ο Γραμματέας του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γιάννης Γαλαριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.