COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Η κρίση δημιουργεί εφήμερους νικητές και εφήμερους ηττημένους»

Σημεία από τη Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ,στο «Action 24 Channel» και την εκπομπή «Επί 2» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πολίτη και Πηνελόπη Γαβρά

«Η κρίση πρέπει να μας μάθει πάρα πολλά πράγματα. Ένα από τα βασικά είναι ότι δημιουργεί εφήμερους νικητές και εφήμερους ηττημένους. Εμείς το 2010 πήραμε μια απόφαση για να βρεθούν χρήματα μέσα από τη δανειακή σύμβαση, αυτά τα 110 δισεκατομμύρια που θεωρήσαμε ότι μόνο οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι μπορούσαν να δώσουν και δυστυχώς, τσακιστήκαμε πολιτικά μέσα από αυτή μας την επιλογή. Δεν με έχει πείσει όμως κάποιος μέχρι σήμερα και πιστεύω δε θα πείσει και στο μέλλον ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε κάποια άλλη επιλογή.» 


 […]

«Η μη βιωσιμότητα του χρέους το 2010 ήταν προφανής. Η χώρα με 26 δισεκατομμύρια έλλειμμα, είχε μη βιώσιμο χρέος. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατήγγελλε γιατί δεν κάνουμε μονομερή καταγγελία. Γιατί λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει για μονομερή καταγγελία, που πάλι έχουμε μη βιώσιμο χρέος, αλλά έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα; Γιατί ο κ. Τσίπρας προχθές μίλησε μόνο για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στον κ. Λέτα; Η διαφορά είναι 26 δισεκατομμύρια ψέματα. Διότι τότε με μη βιώσιμο χρέος και 26 δισεκατομμύρια έλλειμμα μιλούσε για μονομερείς κινήσεις, ενώ τώρα που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και λιγότερο χρέος, τις έχει ξεχάσει.»

  […] 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αυτή τη στιγμή όπως και η Νέα Δημοκρατία στην αντιμνημονιακή της περίοδο, όπου μαζεύει σε μια δεξαμενή την απογοήτευση και το θυμό, και τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν σήμερα. Οι ανισότητες όμως αυτές δεν μπορούν να απαντηθούν ούτε με Ζάππεια, ούτε με σκίσιμο μνημονίου. Το είδαμε και με τη Νέα Δημοκρατία και τις εξαγγελίες της για τα ισοδύναμα μέτρα. Κι επειδή οι λύσεις δεν είναι μαγικές, αλλά δύσκολες, κι εμείς το έχουμε βιώσει αυτό, όλοι θα κριθούν με τους όρους της υπευθυνότητας. Όταν έρθει ο σχηματισμός αυτός στην εξουσία, ο κ. Τσίπρας θα τροχοδρομήσει στη λογική της υπευθυνότητας ξεχνώντας βέβαια όλη την προηγούμενη ρητορεία. Τότε όμως ο ελληνικός λαός θα θυμάται τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και τι έλεγε 2 χρόνια η ΝΔ σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Και αυτά με μεγάλο κόστος για τον Ελληνικό λαό. Γιατί, εάν  εξαρχής όλο το πολιτικό σύστημα έκανε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και στεκόταν με αξιοπρέπεια απέναντι στους Έλληνες πολίτες λέγοντας ότι είναι μονόδρομος αυτή η πορεία και ότι πρέπει να κάνουμε γρήγορα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, θα είχαμε και γρηγορότερα αποτελέσματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.