COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου με τον Διοικητή του ΟΓΑ

Οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, και Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου, συναντήθηκαν σήμερα με τον Διοικητή του ΟΓΑ κο Ξενοφώντα Βεργίνη.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν στον Διοικητή του ΟΓΑ μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και ζήτησαν να υπάρξουν λύσεις.
Συγκεκριμένα έθεσαν:
1) Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το μνημονιακό εφαρμοστικό νόμο 4093/2012. Η εφαρμογή του νόμου αυτού είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της ευτελούς σύνταξης του ΟΓΑ των 360 € σε χιλιάδες δικαιούχους οι οποίοι έχασαν ένα επίδομα ή μια μικρή σύνταξη. Αποκορύφωμα είναι η διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ των 360 € ακόμα και στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με αποτέλεσμα να πρέπει να ζήσουν με το «τεράστιο» ποσό των 66 € τον μήνα!!! Για μια ακόμη φορά οι αγωνιστές που έχουν επιζήσει τιμωρούνται να πεθάνουν από την πείνα.

2) Τόνισαν ότι είναι ανάγκη να μειωθεί αποφασιστικά ο χρόνος που απαιτείται για να χορηγηθούν οι συντάξεις γήρατος αλλά και οι αναπηρικές. Διότι σήμερα παρατηρείται  μεγάλη καθυστέρηση (3-4 χρόνων) στην έκδοση των αποφάσεων για συνταξιοδότηση ιδιαίτερα όσοι έχουν την ατυχία να είναι στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης. Επίσης ανάλογα μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται και στην έκδοση αποφάσεων για αναπηρικές συντάξεις. 
3) Ζήτησαν να μειωθεί ο χρόνος καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων.
4) Τέλος έθεσαν θέμα της έλλειψης προσωπικού στις περιφερειακές υπηρεσίες γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην υποβολή των δικαιολογητικών από τα υποκαταστήματα προς την κεντρική υπηρεσία για δαπάνες υγείας.  
Ο διοικητής του ΟΓΑ κος Ξ. Βεργίνης συμφώνησε με με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι 
α) Πρέπει να βρεθεί λύσης και να επαναχορηγηθούν οι διακοπείσες συντάξεις των ανασφαλίστων υπερηλίκων λόγω εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4093/2012.
β) Για τα άλλα ζητήματα τόνισε ότι προχωράει σε αναδιοργάνωση της υπηρεσίας με νέο οργανόγραμμα εφαρμογή του οποίου έχει όμως καθυστερήσει. Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του οργανισμού με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο αλλά και ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με τους άλλους συνταξιοδοτικούς φορείς ώστε να μειωθεί αποφασιστικά ο χρόνος καθυστέρησης και των αναπηρικών συντάξεων αλλά και γήρατος.
γ) Τόνισε ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην επαρχία
Τέλος ζήτησε να υπάρξει τακτική συνεργασία με τους βουλευτές της επαρχίας ώστε να αντιμετωπίζονται τα παρατηρούμενα προβλήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.