COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΕΒΡΑΙΩΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Το κατεξευτελισμένο σημερινό πολιτικό σύστημα των αρπάγων της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, του βίου των Ελλήνων πολιτών, μετέρχεται κατ΄ εντολή των νέων αφεντικών της πατρίδος μας, όλων εκείνων των φασιστικών μεθόδων προκειμένου να φτωχοποιηθεί περαιτέρω ο Ελληνικός λαός.
Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια της πολιτικής μηχανής των Νεοταξιτών-Παγκοσμιοποιητών, που όλη η ΝΔ τον κατηγορεί ως τον επινοητή όλων των δυσβάσταχτων φορομπηχτικών μέτρων κατά του λαού μας, αλλά όλως τυχαίως παραμένει «κολλημένος» στη θέση του, έδωσε ξανά τα διαπιστευτήρια υποταγής στα αφεντικά του!

Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου 2014 αποφάσισε και ενέκρινε η Κυβέρνηση (ΦΕΚ 276 – 10 Φεβρουαρίου 2014) πως οι εφορίες έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέχρι 31 Μαρτίου 2014, όλες τις αναλυτικές συναλλαγές και τα στοιχεία των φορολογουμένων. Δηλαδή, ζητούνται, όλες οι υποχρεώσεις των πολιτών που συνθέτουν την οικονομική δραστηριότητα τους διά μέσω των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, Ελληνικών Ταχυδρομείων, Εταιριών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, ιδιωτικά σχολεία. Αυτά τα στοιχεία θα διατηρούνται στην διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών για έξι ολόκληρα χρόνια! 


Όπως λοιπόν, αντιλαμβανόμεθα ο Χάρης Θεοχάρης και η Μνημονιακή και αντιδημοκρατική δικομματική κυβέρνησή του, προχωράει στο απόλυτο φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών. Εύλογα διερωτώμαι, τι επιτέλους θα απομείνει που να μην το γνωρίζουν; Δεν αντιτίθενται όλα τα παραπάνω στην προστασία της ατομικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Δεν παραβιάζεται για άλλη μια φορά το Σύνταγμα των Ελλήνων;
Ωστόσο, στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνω πως ο κ. Θεοχάρης, υπήρξε σύμβουλος του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη. O κ. Σπινέλλης, κατήγγειλε σε ζωντανή εκπομπή του ΑNT1, την αναποτελεσματικότητα, την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά του δημοσίου. Μίλησε για το σύστημα «40-40-20» που κατά την άποψή του, από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου μένει στον επιχειρηματία με τον διακανονισμό, το άλλο 40% πηγαίνει στον εφοριακό που διενεργεί τον έλεγχο και μόνο το 20% οδεύει στο ταμείο της εφορίας και του Ελληνικού δημοσίου. Παρών, δε, στη ζωντανή αυτή τηλεοπτική εκπομπή ήταν και ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, που προς κατάπληξη όλων των παρισταμένων, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συζήτηση, κατήγγειλε ότι: α) για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν υπάρχει πολιτική βούληση, β) δεν υπάρχει νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και γ) γίνονται στο έργο τους παρεμβάσεις από την πολιτεία. Επίσης, είχε πει αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε, εκτός βεβαίως των πολιτικών ταγών της χώρας που όπως φαίνεται είναι κουφοί και τυφλοί, πως: «Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως είναι δομημένο το σύστημα…». Επιπλέον, στη συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, ο οποίος, επίσης, κατήγγειλε: «η φοροδιαφυγή, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος….υπάρχει η τεχνολογία και μπορούν να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά δεν θέλει κανένας από αυτούς που κυβερνούν 40 χρόνια να τους πιάσει…». 

Οι παραπάνω καταγγελίες έγιναν από τους πλέον αρμόδιους φορείς και δυστυχώς, δεν άνοιξε καμιά μύτη. Καταγγέλλονται, οι κυβερνώντες σαν τυχάρπαστοι, απατεώνες, κλέφτες, λωποδύτες, και συνειδητά ρουφούν το αίμα των πολιτών που έχουν σωστή φορολογική συνείδηση, προς όφελος των ομοίων τους. 
Τελικά ο Διομήδης Σπινέλλης πήγε σπίτι του και ο σύμβουλός του Χάρης Θεοχάρης, αναβαπτίστηκε σε Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Θα ήθελα όμως,  να γνωρίζω που βρίσκονται οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές; Ασχολήθηκαν ποτέ με τις καταγγελίες Σπινέλλη; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.