COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Νικολόπουλος: «Δεν έχει βρεθεί ακόμα ούτε η κορυφή του παγόβουνου!»

20140219-183619.jpg
«Πόσα από τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων σε ΜΚΟ έγιναν πισίνες, Porsche, εξοχικά σε Μύκονο, κοστούμια vercase, ταξίδια σε Παρίσι – Λονδίνο και Νέα Υόρκη; Μήπως υπήρξε και μαύρο πολιτικό χρήμα»;
Αυτό ήταν ένα από τα πολλά και αμείλικτα ερωτηματικά που έθετε τον Δεκέμβριο του 2012, υπόψη του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά και του τότε υπουργού Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλου, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού
Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, αναδεικνύοντας μέσα από ερώτησή του την μεγάλη δυσωδία των επιχορηγήσεων εκατοντάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για έργα και δράσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
Πρόκειται για την ερώτηση που, σύμφωνα με ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης, αποτέλεσε την απαρχή της έρευνας που ακολούθησε και αποκάλυψε την υπόθεση των 9 εκ. ευρώ για τη δήθεν «αποναρκοθέτηση» εμπόλεμων ζωνών και η οποία ο ανεξάρτητος βουλευτής ελπίζει να συνεχιστεί, όντας πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποτελεί ούτε καν την… κορυφή του παγόβουνου.
Εξάλλου, ο κ. Νικολόπουλος είχε και πολλές ακόμα φορές ασχοληθεί στο παρελθόν ασχοληθεί με τα ζητήματα των «γκρίζων» ΜΚΟ, καταθέτοντας στοιχεία που τις περισσότερες φορές αγνοήθηκαν από τις πολιτικές ηγεσίες υπουργείων και κυβερνήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι και στην ερώτηση που κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2012, έκανε λόγο για δαπάνη ύψους 115.388.814 ευρώ σε 431 ΜΚΟ!
Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα από εκείνη την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου: «Όποιος πολίτης ψάξει τις δαπάνες του Υπ. Εξωτερικών, μέσω του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν θα βρει τίποτα σχετικό με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των «μυστικών κονδυλίων». Πουθενά δεν θα δει στοιχεία για τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και η ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» ή εκείνη της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου για την «συναδέλφωση γυναικών Ελλάδος και Τουρκίας» (Κ.Ε.Δ.Ε.) ή πολύ περισσότερο για την ΜΚΟ του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και που έγινε πρωτοσέλιδο στην Ελβετική εφημερίδα “la liberte” με την έκφραση “gross sous”, σε ελεύθερη μετάφραση “Η μεγάλη ρεμούλα”, που ακόμη περιμένω απάντηση εδώ και πάρα πολλούς μήνες από τους αρμόδιους Υπουργούς, και άλλες πολλές».
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πάντως, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε:
«Επί σειρά ετών υπήρξα Γραμματέας Τεκμηρίωσης, αλλά και Γραμματέας Πολιτισμικών Οργανισμών και ΜΚΟ στη ΝΔ, με αποφάσεις του τότε προέδρου της, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στα χέρια μου έφτασαν πολλά στοιχεία και στα αυτιά μου ακόμα περισσότεροι ψίθυροι για το τρελό πάρτι εκατοντάδων εκατομμυρίων που σπαταλούνταν σε διάφορες οργανώσεις, πίσω από τις οποίες βρίσκονταν “κολλητοί” του συστήματος, ειδικά στις… εκσυγχρονιστικές εποχές της δήθεν “ισχυρής Ελλάδας”. Όμως, όλα τα στοιχεία που κατέθεσα και όλες οι ερωτήσεις που έκανα αντιμετωπίζονταν με αδιαφορία και μάλιστα, πολλοί, απορούσαν με ποια λογική “τα βάζω με τους ισχυρούς”. Πλήρωσα υψηλό πολιτικό αντίτιμο για την άκαμπτη και ευθεία στάση μου, για την οποία ουδέποτε μετάνιωσα. Είχα δηλώσει πως μόνο η αποφασιστικότητα του λαού και της Δικαιοσύνης μπορεί να τσακίσει την σαπίλα και την ομερτά που τη συνοδεύει. Αυτό πιστεύω και σήμερα. Ο λαός και η Δικαιοσύνη πρέπει να πρωτοστατήσουν για να αποκαλυφθεί σε όλο το εύρος και το βάθος, το μεγάλο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ. Οι αποκαλύψεις για τα 9 εκ. ευρώ που διατέθηκαν σε φίλους και σύμβουλους του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες υποθέσεις στις οποίες πρέπει να πέσει άπλετο φως και όλοι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί να τιμωρηθούν και να κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό που για χάρη τους πλήρωνε μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός!
Επίσης, ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει πλέον ουσιαστική πολιτική βούληση για υποστήριξη των όσων έχει αποκαλύψει – και θα αποκαλύψει στη συνέχεια – η έρευνα των διωκτικών και δικαστικών αρχών. Τόσο προσωπικά, όσο και ως Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες κάθε κυβερνητικού ή άλλου κρατικού παράγοντα θα θελήσει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Και από την άλλη πλευρά, κάθε μέλος της συγκυβέρνησης πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πολύ σοβαρές υποθέσεις, είτε ως “πυροτεχνήματα ελεγχόμενης κάθαρσης”, είτε ως παραμορφωτικοί φακοί για την απομάκρυνση του λαού από άλλες, πολύ σοβαρές εξελίξεις.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες και το Κίνημα για την Ανατροπή στις Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές, είμαστε ξεκάθαροι:
Κάθε πάρτι διαφθοράς και κατάχρησης στο εδώλιο!
Τα κλεμμένα να επιστρέψουν άμεσα, με δημόσιες και καθολικές κατασχέσεις, στον λαό!
Οι ένοχοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, να αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή τους! Και όλα αυτά όμως, δεν πρέπει να καλύψουν, ούτε τις μνημονιακές… τρύπες στο νερό για την ελληνική οικονομία, ούτε τα κυβερνητικά αδιέξοδα!».


Ο Α. Σαμαράς να δώσει εντολή για άμεση ολοκλήρωση της έρευνας Νικολούδη
Δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές με «ομήρους» υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες
Εξάλλου με αφορμή την λίστα Νικολούδη και τους ελεγχόμενους Δημάρχους από τον εισαγγελέα και επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος «βρώμικου χρήματος», το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ζητά:
«ο Πρωθυπουργός να δώσει εντολή του ώστε να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα που ελέγχονται καθώς επίσης να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι ώστε να πάμε σε εκλογές που δεν θα βρίσκονται σε ομηρία κάποιοι από τους περιφερειάρχες και δημάρχους».
Τέλος, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό τον καλεί να προσέλθει στην Βουλή και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.