COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Λάμπρος Μπούκλης:ΑΜΕΣΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξη τύπου, στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και παραιτηθείς Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Λάμπρος Μπούκλης, δήλωσε στα περιφερειακά Μ.Μ.Ε:
« Ζούμε μία καινούργια πολιτική εποχή, όπου το παλιό παραχωρεί σιγά σιγά την θέση του στο νέο και αυτό γιατί το παλαιοκομματικό και αναχρονιστικό δεν πείθει πλέον κανέναν υγιώς σκεπτόμενο πολίτη.
Οι κομματικοί σωλήνες, των περισσότερων κομμάτων,  στέρεψαν από οξυγόνο, όπως συνεχώς τονίζουμε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Πρέπει άμεμπτοι – αμόλυντοι και άσπιλοι και νέοι στην πολιτική άνθρωποι να βγουν μπροστά.Και αυτό γιατί, η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα περισσότερα κόμματα και τις διαχρονικές πρακτικές τους. 


Χωρίς άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, αξιοκρατία, ανάπτυξη και αλληλεγγύη η κοινωνία μας δεν έχει κανένα μέλλον.

Και όσο ο απλός λαός παρέχει απλόχερα την αλληλεγγύη του,  άλλο τόσο δυστυχώς όσοι κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν δεν μπορούν να διασφαλίσουν, και πως θα μπορούσαν άλλωστε, αυτό που δεν έκαναν ποτέ: άμεση δημοκρατία και διαρκή συμμετοχή της κοινωνίας στη λήψη αποφάσεων, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα στις δράσεις/επιλογές τους,  βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη.

Για εμάς αυτό ήταν και θα συνεχίσει να είναι το τετράπτυχο προτάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην κοινωνία.

Τέσσερα χρόνια τώρα, προεκλογικά και κυρίως μετεκλογικά, διανύσαμε κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Πελοπόννησο, πήραμε μέρος σε λαϊκές συνελεύσεις, συνεργαστήκαμε με Φορείς Ενεργών Πολιτών, Δημοτικά Συμβούλια, Πανεπιστήμια και Επιμελητήρια.

Πλέον, σε κάθε πόλη υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που έχουν αντιληφθεί τον συνεχή αγώνα μας. Πλέον ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι από όλο το δημοκρατικό φάσμα επιδοκιμάζουν τις δράσεις μας. 

Πρέπει όλοι να καταθέσουμε ρεαλιστικές αναπτυξιακές – βιώσιμες προτάσεις αξιοποιώντας στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Ε.Ε.
 Αυτό είναι το άμεσο ζητούμενο για τον Πολίτη, που πρέπει να κληθεί μέσω της άμεσης – συμμετοχικής δημοκρατίας και μετά τις εκλογές, να αποφασίζει. 

Θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη πίστη τις προσπάθειες μας.

Θέλουμε έναν προεκλογικό αγώνα επιχειρημάτων και όχι διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, μέσω ενός γόνιμου δημοκρατικού διαλόγου, που θα έχουμε με όλες τις διαστρωματώσεις της κοινωνίας.

Μία απολογιστική και προγραμματική διαδικασία που στόχο θα έχει να βοηθήσουμε όλοι τον τόπο μας και όχι ματαιόδοξα και υποκριτικά τον εαυτό μας και την παράταξη μας.

Έναν προεκλογικό αγώνα δημιουργικής αντιπαράθεσης ρεαλιστικών προτάσεων και όχι πυροτεχνημάτων και χτυπημάτων κάτω από την μέση, που ενδεχομένως να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα, από τα πραγματικά προβλήματα και τις εφικτές λύσεις. Ο ρόλος και ο λόγος των αδέσμευτων και ελεύθερα σκεπτόμενων δημοσιογράφων, πιο σημαντικός παρά ποτέ,  αποτελεί δημοκρατικό εχέγγυο των συμφερόντων του λαού μας. 

Ο καιροσκοπισμός, η μικροπολιτική και ο προσωπικός ωφελισμός δεν έχουν θέση στην παράταξη μας.  

Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις και λύσεις από όλους μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση του Ευρωβουλευτή Ν.Χρυσόγελου και άλλων μελών των Οικολόγων – Πράσινων δήλωσε: 

«αυτές τις παλαιοκομματικές  τακτικές μίας μικρής ομάδας που με κάθε τρόπο, μοναδική επιδίωξη έχει να ελέγχει το κρατικά επιδοτούμενο κόμμα, τις έχω καταγγείλει πολύ νωρίτερα, από τον Νίκο, δημόσια. Οι πραγματικοί Πράσινοι και η Πολιτική Οικολογία έχουν πολλά να δώσουν και θα δώσουν στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Εμείς κρατήσαμε διακριτές αποστάσεις από αυτές τις πρακτικές, δεχθήκαμε αήθεις επιθέσεις αλλά παραμείναμε αταλάντευτα προσηλωμένοι, σε αυτό που προστάζει το συνειδησιακό μας καθήκον και δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών.». 


Περισσότερες Πληροφορίες : Λ.Μπούκλης 6944764651


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.