COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από την Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο καθηκόντων που απορρέουν από την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί όπου, ένας θρασύτατος βουλευτής από τα Σκόπια -  Hajrula Misini - δε δίστασε να αποκαλέσει δυο φορές τη χώρα του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Εκεί όπου, άφησαν αναπάντητη αυτή τη θρασύτητα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο προεδρεύων, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ξέρει να κάνει τον καμπόσο μόνο κατά των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» όταν προεδρεύει της Βουλής. Άλλωστε, αυτή η στάση της ατολμίας και της αφωνίας προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση, από τους αντιπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι η θρασύτατη στάση του σκοπιανού βουλευτή, δεδομένου ότι οι θέσεις του κράτους του είναι σε όλους μας γνωστές. Όμως, οι Βενιζέλος και Τραγάκης αφήνοντας αναπάντητη αυτή την πρόκληση, επί της ουσίας συνομολόγησαν όλα όσα τους καταμαρτυρούν αρκετοί, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων, πως δηλαδή έχουν de facto αποδεχτεί τη διπλή ονομασία του γειτονικού κρατιδίου, όπου θα εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία».
Αυτή η μειοδοτική στάση δοσίλογων πολιτικών, υψηλόβαθμων στελεχών της δικομματικής κυβέρνησης, δεν έμεινε αναπάντητη από Παμμακεδονικές Ενώσεις όλης της Υφηλίου. Έτσι, απέστειλαν επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και προς τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη. Το κείμενο, το οποίο αντλήσαμε από την έγκριτη ηλεκτρονική σελίδα «Elliniko-fenomeno.com» του Μακεδόνα δημοσιογράφου, Νίκου Βάνη, έχει ως εξής: «Εξοχότατε κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και Υπουργέ Εξωτερικών, Εξοχότατε κ. Αντιπρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, Ως εκπρόσωποι 3,5 εκατομμυρίων απανταχού Μακεδόνων θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε απογοητευμένοι με την ατυχή σιωπή και αδράνειά σας όταν ο Αλβανός βουλευτής των Σκοπίων Hajrula Misini, λαμβάνοντας το λόγο κατά την επίσημη Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας χρησιμοποίησε δυο φορές το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” για τη χώρα του…και μάλιστα αυτή η ιεροσυλία έλαβε χώρα μέσα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων…Κύριοι, όχι μόνον οι απανταχού Μακεδόνες, αλλά ο απανταχού ελληνισμός περίμενε πως εσείς ως προεδρεύων της διάσκεψης και ως υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  θα αντιδρούσατε διακόπτοντας τον Σκοπιανό βουλευτή, ιδιαίτερα δε όταν όλα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον περίπου 120 ξένων προσκεκλημένων από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Δυστυχώς επικράτησε η σιωπή. Είναι φανερό πως ο Αλβανο-Σκοπιανός πολιτικός σας προκάλεσε μέσα στο ίδιο σας το σπίτι και εσείς δεν υπερασπιστήκατε το δίκιο των Ελλήνων. Επιπλέον η φράση “Δημοκρατία της Μακεδονίας” θα συμπεριληφθεί επίσημα στα πρακτικά της Βουλής για πάντα που σημαίνει πως έμμεσα την αναγνωρίσατε. Τότε τι ακριβώς διαπραγματευόσαστε; Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας τονίζεται: «Ιστορικά ο όρος “Μακεδονία”, ο οποίος, σημειωτέον, είναι ελληνική λέξη, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι των αρχαίων Μακεδόνων,  κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς». Η στάση σας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν συνάδει με αυτά που πρεσβεύει η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Πώς είναι δυνατόν η Ελληνική Κυβέρνηση να παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες που ή ίδια έχει υπογράψει και παντελώς να νομιμοποιεί εδαφικές και μειονοτικές διεκδικήσεις και προσπάθειες ενοποίησης ενός υποτιθέμενου ενιαίου γεωγραφικού χώρου; Μόνοι μας υπογράφουμε την παράδοση της Μακεδονίας σε μια πολυεθνική οντότητα με σλαβική και αλβανική πλειοψηφία; Ελλαδίτες και ομογένεια δεν συμφωνούν με την επικίνδυνη γραμμή που χαράξατε και σας υπενθυμίζουμε πως υπηρετείτε τον ελληνικό λαό».
  Κατά το παρελθόν έχω αναδείξει με σειρά άρθρων μου, αυτή την προδοσία. Μια προδοσία που είναι διαχρονική από όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και η οποία συντελέστηκε συνειδητά. Άλλωστε, πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να ερμηνεύσει την αποδοχή της ύπαρξης του όρου “Μακεδονία”, στο οριστικό όνομα, από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; Για του λόγου το αληθές, θα σας θυμίσω τα παρακάτω που αποδεικνύουν τη μεγάλη προδοσία: α) Στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 την Αθήνα επισκέφτηκε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ή αλλιώς “αιμοσταγές” γεράκι των ΗΠΑ, Μάθιου Νίμιτς, και συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου τριήμερου ταξιδιού του σε Ελλάδα και Σκόπια. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δυο κυβερνήσεων προκειμένου να εξευρεθεί μια αποδεκτή λύση του οριστικού ονόματος της γείτονος χώρας (πΓΔΜ). Είναι σε όλους γνωστό πως ο άνθρωπος του Αμερικανοσιωνισμού, είναι υπέρμαχος της διπλής ονομασίας που θα εμπεριέχει το όνομα «Μακεδονία». Στο τραπέζι λοιπόν, αυτής της συνάντησης μεταξύ Νίμιτς-Βενιζέλου, ο κ. Νίμιτς ήταν ανυποχώρητος στη λύση: «Δημοκρατία Άνω Μακεδονίας». β) Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, στην ολοκλήρωση του τριήμερου ταξιδιού του σε Αθήνα και Σκόπια, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, από τα Σκόπια δήλωσε στους Σκοπιανούς δημοσιογράφους, κάνοντας ταυτόχρονα και μαθήματα Ιστορίας: «Η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση. Υπό το πρίσμα αυτό πρότεινα έναν προσδιορισμό. Η ελληνική πλευρά έχει τη θέση σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός, ενώ η εδώ κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη επ΄ αυτού. Πρόκειται για μια ουσιαστική διαφορά. Το θετικό είναι ότι συζητάμε με τα δυο μέρη για ένα όνομα το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, όμως υπάρχει διαφορά σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός».   
Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα πρέπει να δώσει επιτέλους, αναφορά στο Ελληνικό λαό και να του εξηγήσει,  πότε έλεγε αλήθεια; Όταν ως Υπουργός Εξωτερικών, δήλωνε στις 2 Απριλίου 1992: «Δε θα αποδεχτώ οποιαδήποτε λύση για το θέμα των Σκοπίων, που θα είχε ως παράγωγο του ονόματος, το Μακεδονία. Η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει βέτο, αν οι χώρες της Κοινότητας αποφασίσουν να αναγνωρίσουν τη Δημοκρατία των Σκοπίων υπό οποιοδήποτε όνομα, που θα έφερε παράγωγο του όρου Μακεδονία»; Όταν, λίγες μέρες μετά κατά το Β΄ Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στις 13 Απριλίου 1992, υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Σαμαράς επεχείρησε να υπαγορεύσει στους πολιτικούς ηγέτες το σχέδιό του, «Επτά σημεία προγράμματος δράσης» το οποίο απερρίφθη από όλους και στη συνέχεια  εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Άραγε, θυμάται ο κ. Σαμαράς το πρώτο από αυτά τα επτά σημεία του σχεδίου του; Θα μας επιτρέψει να του το θυμίσουμε εμείς: «Έκδοση ανακοίνωσης από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών, η οποία να προβλέπει κατά τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο υπό οποιαδήποτε μορφή»! Ή σήμερα που αποδέχεται να συμπεριληφθεί ο όρος “Μακεδονία”, σε μια σύνθετη ονομασία και η μόνη διαφορά που απομένει να διευθετηθεί, είναι ο προσδιορισμός;   
Συνεπώς, εάν και εφ΄ όσον επικρατήσει τελικά η ονομασία: «Δημοκρατία Άνω Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας» ή όποια άλλη ονομασία που θα εμπεριέχει το «Μακεδονία», τότε σε μικρό χρονικό διάστημα παντού και για όλες τις χρήσεις θα γίνεται αναφορά για το κράτος της «Μακεδονίας», για τους «Μακεδόνες», για τη «Μακεδονική γλώσσα». Και αυτή η εξέλιξη θα είναι μια άκρως προδοτική εξέλιξη της εξωτερικής μας πολιτικής! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.