COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Με μικρομεσαίους αγρότες στους Γαργαλιάνους μίλησε σήμερα 13 Μάρτη 2014 ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ

Αφού χαιρέτησε τους αγώνες τους και επισήμανε τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών και της βαριάς φορολογία και χαρατσιών, τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυσή τους τα τελευταία χρόνια. Εξάγγειλε και υλοποίησε μόνο μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών και καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Στηρίξανε και συγκροτήσανε την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Πελοποννήσου ΑΕ όπου βάλανε τους επιχειρηματίες, τον λύκο δηλαδή, να φιλάει τα πρόβατα τους αγροτοκτηνοτρόφους και δημιούργησαν τον σύνδεσμο εξαγωγέων Πελοποννήσου. 

Επισήμανε ότι ο αγώνας αυτός των μικρομεσαίων παραγωγών, υπονομεύθηκε από την πρώτη στιγμή. Από τα κόμματα της κυβέρνησης τα οποία επιχείρησαν να τους συκοφαντήσουν και να τους τρομοκρατήσουν, από τα κεντρικά ΜΜΕ, που έσπαγαν την σιωπή τους γύρω από τον αγώνα αυτόν μόνο για να τον συκοφαντήσουν, αλλά και από τα "απομεινάρια" της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έστησαν "αντιμπλόκα" για να υπονομεύσουν και να πλαγιοκοπήσουν την πάλη τους.
Οι κυβερνητικοί αγροτοσυνδικαλιστές, μαζί με τους συνδικαλιστές αγροτοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους χρυσαυγίτες, φόρεσαν την κουκούλα του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου για να ψαρέψουν σε θολά νερά. Είναι αυτοί που, επί 33 χρόνια, σκάβουν τον λάκκο για να θάψουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Γι' αυτό τους αγκάλιασε και τους συνεχάρη ο κύριος Τατούλης στην συνάντηση που είχαν προχθές στην Περιφέρεια. Γι' αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το ψήφισμα των εργατοπατέρων.
Προβάλλουν διαφορετικά αιτήματα, που είναι γενικόλογα, δεν προστατεύουν την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών, δεν συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ που τους καταστρέφει, γι' αυτό επικεντρώνονται στο φορολογικό και μόνο. Κάνανε ξεχωριστές συναντήσεις με την κυβέρνηση και τα κόμματα. Στηρίζουν επί της ουσίας την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Όσο για την διέξοδο που προτείνουνε, δεν είναι άλλο από το νέο τοπίο που επιδιώκουν να διαμορφώσουν ΕΕ-κυβέρνηση, ενισχύοντας με διάφορα μέσα τους αγροτοκαπιταλιστές και επιβαρύνοντας με δυσβάσταχτα (φορολογικά και άλλα) μέτρα τους μικρούς. 
Τα "αγροτο-βιομηχανικά συμπλέγματα παραγωγής-μεταποίησης και εμπορίας των τροφίμων" που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του καπιταλισμού και στις συνθήκες της αγοράς, είναι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με καθετοποιημένη δομή, όπως αυτές που ξεφυτρώνουν σήμερα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, απ' όπου εξαφανίζονται παραδοσιακές καλλιέργειες και η παραγωγή περνάει σε λιγότερα χέρια. Αυτή η θέση, τόνισε, εχθρεύεται αντικειμενικά τα πραγματικά συμφέροντα των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.