Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την ρύθμιση οφειλών από δανειολήπτες που είχαν λάβει τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

ΠΡΟΣ : ΤΗ  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε  Ρ  Ω  Τ  Η  Σ  Η          
                           ΠΡΟΣ : Τον  κ. Υπουργό Οικονομικών                    
ΘΕΜΑ : Ρύθμιση οφειλών  
 Όπως είναι γνωστόν , δανειολήπτες που είχαν λάβει τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν το ποσό του δανείου τους ,  σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα βεβαιώνονται οι οφειλές τους στην αρμόδια ΔΟΥ και καταβάλλουν το ποσό που οφείλουν σε δόσεις .
Συγκεκριμένα για ποσά που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 31-12-2012 ρυθμίζεται η καταβολή των οφειλών τους μέχρι 40 μηνιαίες δόσεις ενώ για ποσά που έχουν βεβαιωθεί από 1-1-2013  ρυθμίζεται η καταβολή των οφειλών τους σε 12 μηνιαίες  δόσεις .
Επειδή λόγω οικονομικής αδυναμίας, παρά το ότι πολλοί οφειλέτες θέλουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους , αδυνατούν όμως να το κάνουν μέσα στο  τόσο μικρό χρονικό διάστημα  των 12 μηνών . 
Ε ρ ω τ ά τ α ι  ο κ. Υπουργός 


Θα προχωρήσει το Υπουργείο σε ρύθμιση των οφειλών με γενναία αύξηση των μηνιαίων  δόσεων  , ώστε να μπορέσουν οι υπόχρεοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους , αλλά και το Δημόσιο να εισπράξει  ;.- 

                                                                   Αθήνα  14-3-2014 

                                                        Ο  Ερωτών  Βουλευτής 

                                                 ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
                                                 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.