COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τους σεισμούς

Με αφορμή τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της περιφερειακής ενότητας  Μεσσηνίας, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τους σεισμούς
Στη χθεσινή σύσκεψη που παρουσιάστηκε το σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμούς φάνηκαν ξεκάθαρα οι ελλείψεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από μια πιθανή καταστροφική σεισμική δόνηση στην περιοχή της Μεσσηνίας. 
Η όλη κουβέντα περιορίστηκε στο, σχέδιο αντιμετώπισης μετά τον πιθανό σεισμό (το οποίο φυσικά και είναι απαραίτητο), ενώ η πρόληψη περνάει στα ψιλά. Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως η διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας έχει ολοκληρώσει τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων της αρμοδιότητας της.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής: Ποια κτίρια ελέγχθηκαν; Σε ποια προχώρησε δευτεροβάθμιος έλεγχος; Ποια ήταν τα αποτελέσματα; Τι έργα είναι διατεθειμένοι να κάνουν; Είναι θωρακισμένα και ασφαλή τα δημόσια κτίρια που συγκεντρώνονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ);
Η απάντηση είναι πως οι προσεισμικοί έλεγχοι κτιρίων και τα απαραίτητα έργα δεν αποφέρουν γρήγορα και μεγάλα κέρδη, αντίθετα κοστίζουν. 
Κατά τη γνώμη μας η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι ζωτικής σημασίας μεγάλο έργο υποδομής, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους. Παρότι αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για την Κεντρική, την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, δεν παίρνονται, γιατί δε συμφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο. Τα αυτονόητα για τον εργαζόμενο λαό μπορούν να γίνουν πράξη σε όλη τους την έκταση, μόνο σε μια κοινωνία που η οργάνωση και ο σκοπός της παραγωγής θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, σε μια κοινωνία που την εξουσία θα την έχει ο εργαζόμενος λαός. Ωστόσο, και σήμερα, διεκδικούμε τέτοια μέτρα. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", στην Περιφέρεια και στους Δήμους, αυτά θα διεκδικεί και θα προσπαθεί να οργανώσει την πάλη του λαού για να τα επιβάλει. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες, πρέπει να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα, να δώσουν δύναμη και στις εκλογές στα ψηφοδέλτιά που στηρίζει το ΚΚΕ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας
Φαρών και Παπατσώνη 22
Τηλ/φαξ: 2721026512
Email: kke.messinia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.