COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Η Πελοπόννησος δεν μπορεί να γίνει το πείραμα στα χέρια του κ. Τσίπρα για τις δικές του εσωκομματικές επιδιώξεις»

«Το έργο που κάναμε είναι η εγγύηση για όσα μπορούμε πια αποδεδειγμένα να προσφέρουμε στον τόπο μας» 
«Σταθερό σημείο της διαδρομής μου υπήρξε η συνέπεια προς τον πολίτη και η εργατικότητά μου και όχι η υφέρπουσα αλαζονεία στην πολιτική να χρησιμοποιούμε τον πολίτη μέχρι τις εκλογές και μετά να τον ξεχνάμε. Αυτή είναι η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης,  κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.
«Έχει παγιωθεί στην επικράτεια ότι η Πελοπόννησος αποτελεί ανεξάρτητο σχήμα, με αποκλειστικό στόχο τη δουλειά προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών. Αυτή άλλωστε ήταν και η συμφωνία μας με τους Πελοποννήσιους πολίτες» σημείωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «εδώ και τέσσερις μήνες περίπου αιφνιδίασα το Περιφερειακό Συμβούλιο όταν δήλωσα ότι θα υποστηρίξουμε το έργο μας και στη νέα περίοδο, με τις ίδιες αρχές όπως το 2010». 

«Πετύχαμε περισσότερα από αυτά που πιστεύαμε» 
«Προκειμένου να έχω σφαιρική αντίληψη όλων των ζητημάτων που αφορούν την Πελοπόννησο ήμουν ο τελικός υπογράφων των αποφάσεων τις οποίες πρώτα υπέγραφαν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τις οποίες υπέγραψα στο σύνολό τους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανέφερε ότι «σε αυτή την τριετία πετύχαμε σημαντικά επιτεύγματα παρά τη δύσκολη περίοδο. Όταν ξεκινούσαμε αυτή την προσπάθεια δεν ήμουν σίγουρος ότι θα πετύχουμε αυτά που πετύχαμε. Πετύχαμε να έχουμε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ με καλή γνώση των ζητημάτων και πολύ δουλειά». 
«Σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα τα επιτεύγματά μας είναι πολύ σημαντικά. Καταστήσαμε την ταυτότητα της Πελοποννήσου διακριτή διεθνώς και αυτό το αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Πρεσβειών να συνεργαστούν μαζί μας» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε σημαντικό παράγοντα επιτυχίας την ένωση όλων των δυνάμεων της Πελοποννήσου «για πρώτη φορά». 
«Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα ήταν ένας απών βουλευτής για την Μεσσηνία» 
«Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα, ο κ. Βουδούρης είναι αλεξιπτωτιστής στην Πελοπόννησο, γιατί δεν τη γνωρίζει. Μέσω του εκλεκτού του ο κ. Τσίπρας θέλει να πειραματιστεί ο ίδιος στην Πελοπόννησο για να πετύχει τους δικούς του εσωκομματικούς στόχους. Δεν μπορεί, ωστόσο, η Πελοπόννησος να μπαίνει σε τέτοιους προβληματισμούς για κομματικούς λόγους. Ο κ. Βουδούρης ούτε ως βουλευτής δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία. Ακόμα δεν έχω ακούσει καμία του πρόταση. Οι κ.κ. Πετράκος και Πατσαρίνος, με τους οποίους είχα διαφορετική πολιτική προσέγγιση, είχαν σταθερή άποψη. Αντίθετα ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα σε δύο μέρες έχει κάνει τέσσερις με πέντε κωλοτούμπες».
«Θα άντεχε ο Δήμος Τρίπολης να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα για τα σκουπίδια του;»
Αναφερόμενος στο διεθνή διαγωνισμό για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «έχει ελεγχθεί από όλες τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι κανόνες των οποίων είναι εξαιρετικά αυστηροί, και είναι απόλυτα καθαρός. Τέσσερις Υπουργοί, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση προσυπέγραψαν την εξέλιξή του. Βρίσκομαστε υπό την απειλή τεράστιων προστίμων, τα οποία θα πληρώσουν οι πολίτες και όχι η κυβέρνηση. Θα άντεχε ο Δήμος Τρίπολης να πληρώσει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ; Πέραν αυτού, μετά τον τελευταίο νόμο, προβλέπονται ποινικές και αστικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος του Δημάρχου». 
«Το κόστος στον πολίτη θα είναι μικρότερο απ’ ότι ήταν μέχρι σήμερα, τη στιγμή μάλιστα που θα γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων και θα υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη, όταν μέχρι σήμερα γινόταν μόνο μεταφορά τους, χωρίς κανένας να ξέρει που πάνε. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν δακτυλοδεικτούμενη μέχρι τώρα ως η πιο βρώμικη Περιφέρεια. Πλέον θα πιστοποιηθεί ως αειφόρα Περιφέρεια με σημαντικά οφέλη και στο περιβάλλον και στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης. 
«Ανοίξαμε το θέμα της κοινωνικής οικονομίας και μετά από δυο μέρες μας ακολούθησε ο κ. Τσίπρας»
Για το θέμα της κοινωνικής οικονομίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε «εμείς ανοίξαμε πρώτοι το θέμα και πετύχαμε να καταστούν επιλέξιμες οι δαπάνες αυτές, εξασφαλίζοντας παράλληλα 60 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2014 -2020. Δύο μέρες μετά μας ακολούθησε ο κ. Τσίπρας» 
Στο τομέα του πολιτισμού ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ύψος επένδυσής μας, που φτάνει τα 67 εκατομμύρια ευρώ, είναι πρωτόγνωρο από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. Βασικός μας στόχος ωστόσο είναι οι υποδομές αυτές να ενταχθούν στην περιφερειακή μας οικονομία». 
«Το  διακύβευμα δεν είναι η κεντροαριστερά ή η κεντροδεξιά, αλλά ποιος μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε ένα καλύτερο αύριο». 
 «Τιμώ την προσπάθειά τους και εκτιμώ ότι θα πρέπει να εκφράσουν την πολιτική τους πρωτοβουλία, ώστε να είναι συνεπείς απέναντι στους πολίτες, θεωρώ ωστόσο ότι έστω και τώρα θα πρέπει να πράξουν το αυτονόητο και να παραιτηθούν από τη θεσμική τους ιδιότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαφοροποίηση των τεσσάρων πρώην συνεργατών του, σημειώνοντας ότι «εκείνοι  πηγαίνουν για ύπνο την ώρα που ο ίδιος εργάζεται μέχρι τα μεσάνυχτα στην Περιφέρεια» και ότι «μέσα σε λίγες μέρες έκαναν κουρελόχαρτο αυτά που υποστήριζαν λίγες εβδομάδες πριν ».  
Μπορείτε να ακούσετε το σύνολο της συνέντευξης και να παρακολουθήσετε βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.