COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ένα από τα σημαντικότερα λιμενικά έργα της χώρας στο Γύθειο»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ένα από τα σημαντικότερα λιμενικά έργα στη χώρα, αυτό του Γυθείου, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Στρατηγάκο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λακωνίας κα Σοφία Ροζάκη, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στο Γύθειο. 
Ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να τροποποιηθεί το χωροταξικό του τουρισμού και να ενταχθεί όχι μόνο το λιμάνι του Γυθείου στους προορισμούς κρουαζιέρας, αλλά και η Μονεμβάσια, και μάλιστα σε άμεσο χρονικό διάστημα. 

Ο κ. Υπουργός επεσήμανε το μεγάλο έργο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το σύνολο των λιμενικών έργων της Πελοποννήσου, όπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του τόσο στο Άστρος, όσο και στο Γύθειο, και τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια της περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου με έμφαση στον τουρισμό. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε τα λιμάνια της Πελοποννήσου βασικό πυλώνα ανάπτυξής της και στο επίπεδο του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στο επίπεδο των εμπορικών μεταφορών. 
«Η σημαντική προσέλευση κρουαζιερόπλοιων κατά την περσινή τουριστική περίοδο καταδεικνύει και την ορθότητα της επιλογής μας να εντάξουμε το Γύθειο στο δίκτυο λιμένων κρουαζιέρας και τις αυξημένες προοπτικές που αυτό διαθέτει» τόνισε ο κ. Τατούλης και έθεσε στον κ. Υπουργό το ζήτημα της δυνατότητας υποδοχής στο Γύθειο και μεγάλων πλοίων, πάνω δηλαδή από 250 μέτρα. 
Στόχος μας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είναι να αναπτύξουμε ένα δίκτυο λιμένων της Πελοποννήσου, το οποίο θα ενταχθεί στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου. 
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τέλος τον κ. Υπουργό ότι ολοκληρώνεται ο φάκελος προκειμένου, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το λιμάνι της Καλαμάτας, να ενταχθεί και το λιμάνι του Γυθείου στα διευρωπαϊκό δίκτυο θαλάσσιων μεταφορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.