COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο …περιζήτητος αντιμνημονιακός μανδύας!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Ο  αντιμνημονιακός  όρος....φοριέται πολύ τελευταία στην πατρίδα μας....Τείνει μάλιστα να γίνει πασπαρτού σύνθημα για όσους ορέγονται εξουσία και δύναμη.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που προστρέχουν ασθμαίνοντας να τον υιοθετήσουν και να τον υπερπροβάλλουν;
Όσοι πιθανόν, στερούνται προσωπικής δυναμικής ,προτάσεων και αποδεδειγμένα έργου.
Έτσι με το μανδύα του αντιμνημονιακού  «ρίχνουν» εύκολα  στάχτη στα μάτια των πολιτών, αποκρύπτοντας την ένδεια θέσεων, οραμάτων , στόχων και την ασάφεια πολιτικών προτάσεων.
Την εκμετάλλευση της αγωνίας και της ανησυχίας των Ελλήνων, προσωπικά, μόνο ως απάτη την εκλαμβάνω. Τον πόνο της ανεργίας, της φτώχειας , της ανέχειας και των δυσκολιών, κάποιοι καραδοκούν  να τον κάνουν ….θέσεις , αξιώματα και έσοδα!!! 

Έτσι, κυρίαρχα κάποιοι αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί Α και Β βαθμού, προτάσσουν ως προαπαιτούμενο τον υποκριτικό μανδύα του αντιμνημονιακού και μετά με ευκολία ζητούν την ψήφο των πολιτών, θέλοντας να δείξουν ότι συμπάσχουν με τα δεινά τους και συμμετέχουν στη δίκαιη αγανάκτησή τους.
Με αυτόν τον τρόπο όμως και τη ρητορική, δεν βοηθούν την πατρίδα, ούτε το στόχο της ανάπτυξης και της δύσκολης επαναφοράς στην ευημερία, διότι όλοι ξέρουμε πως υπήρχαν πολλά προβλήματα πολιτικής αξιοπιστίας και σωστής διαχείρισης του Ελληνικού πλούτου.
Η ανάγκη να σταθούμε στα πόδια μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας ,οδήγησε στις επώδυνες λύσεις των μνημονίων ενεργειών .Βέβαια, μόνο ως παθογένεια θα έβλεπα την επιθυμία της ύπαρξης μνημονίων, διότι ουδείς Έλλην αρέσκεται να προχωρά τη ζωή του, με αυστηρούς κανόνες, τυπολατρία και αριθμούς. 
 Άλλο όμως αυτό και άλλο η υποκρισία που ξετυλίγεται κάθε μέρα μπροστά μας από «αγανακτισμένους» αντιμνημονιακούς , που συγχέουν  το ρόλο της αυτοδιοίκησης , από την εκάστοτε Κυβερνητική πολιτική . Έφτασαν κάποιοι-ες, να «παραμιλούν» μπροστά στην αγωνία για την εκλογή και να προσπαθούν να μας περάσουν στο υποσυνείδητο πως ακόμη….. και η αποκομιδή των σκουπιδιών αποδίδει καλύτερα, όταν υπάρχει ο διαχωρισμός του αντιμνημονιακού!  
Δηλαδή για να γίνει σαφές, οι ..αρεσκόμενοι στο αντιμνημονιακό πρόθεμα, καταγγέλλουν γενικώς  την Ευρώπη, πιθανώς αποποιούμενοι των απολαβών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την αυτοδιοίκηση, μαζί με όλα των χρηματοδοτικά εργαλεία,  που καλύπτουν χρηματοδοτικά τα υλοποιημένα, αλλά και τα σχεδιαζόμενα έργα στην Ελληνική περιφέρεια;
Ας ενημερώσουν ξεκάθαρα τους συμπατριώτες μας, ποίες εναλλακτικές προτάσεις κομίζουν και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες της Περιφερειακής Δημοκρατίας, σε μια Χώρα που παλεύει να κρατηθεί στα πόδια της και με τους πολίτες της, να βρίσκονται σε μεγάλες δυσκολίες.

Επιβάλλεται να  πουν την αλήθεια  στο λαό!
Δηλαδή πως  η αυτοδιοίκηση ,αν κινείται στοιχειωδώς και εμφανίζει κάποιο έργο στις υποδομές , αυτό οφείλεται στην...αποδιοπομπαία για τους δηλωσίες ως αντιμνημονιακούς, Ευρωπαϊκή Ένωση και στους πόρους που η Ελλάδα λαμβάνει από αυτήν.
Οι ενδεδυμένοι τον αντιμνημονιακό μανδύα χάριν της ...προσπάθειας εξαπάτησης των πολιτών, θα θέλαμε ξεκάθαρα να μας ενημερώσουν εφ΄όσον αφορίζουν την Ευρώπη , από που θα αντλήσουν πόρους για τα έργα και την καθημερινότητα στην αυτοδιοίκηση .            Μήπως θα καλύψουν τις ανάγκες επιβάλλοντας επιπλέον φορολογία στους δημότες τους;
Οι δυσκολίες που ζούμε ως Χώρα και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να μας κάνουν πιο σοφούς, λιγότερο παρορμητικούς και περισσότερο υποψιασμένους πολίτες .
Έτσι όσοι προστρέχουν να αποποιηθούν εν μια νυκτί τις πρότερες πολιτικές τους επιλογές, όσοι υπερτονίζουν στη μάχη της αυτοδιοίκησης  τους νέους , μοντέρνους όρους πολιτικής φρασεολογίας και παραπλάνησης, δηλ. μνημονιακός-αντιμνημονιακός , όσοι συνεχίζουν το...παραμύθι της... προοδευτικότητας και του ...συντηρητισμού εν έτει 2014 , όσοι ξεχωρίζουν εαυτούς με… προθέματα ...σύντροφε κλπ και από την άλλη, κάνουν τα πάντα για γίνουν αρεστοί με υπερβολές και αναλήθειες στους κουρασμένους από τις δυσκολίες Έλληνες, επιβάλλεται να τύχουν της αποδοκιμασίας των Ελλήνων.
Διότι και μυαλό έχουν οι Έλληνες και κρίση για να καταλάβουν το επικοινωνιακό ...παιχνιδάκι των επιτηδείων ,που νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθούν.
Άλλωστε ,δεν είναι τυχαίο ότι ο Γάλλος ιστορικός Jules Μichelet είχε πει: Πολιτική είναι η τέχνη να αρπάζεις τα λεφτά των πλουσίων και τις ψήφους των φτωχών, με το πρόσχημα ότι προστατεύεις τους μεν από τους δε.
Σ αυτές τις καίριες για την καθημερινότητά μας αυτοδιοικητικές εκλογές, οι υπερτονισμένοι όροι που υποκρύπτουν ελλείψεις και υστερήσεις, πρέπει να εκλείψουν και να αναδειχθούν πρόσωπα, προγράμματα , στόχοι, αλλά και να κριθεί έργο, αποδόσεις, διάθεση προσφοράς και δουλειάς !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.