COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ:«Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 και λοιπές διατάξεις»

Δημόσια διαβούλευση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη μείωση των αποζημιώσεων των παραγωγών των ΑΠΕ «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 και λοιπές διατάξεις».
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο  «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 και λοιπές διατάξεις», διοργάνωσε στις 18/03/2014 στη  Βουλή των Ελλήνων με επιτυχία δημόσια διαβούλευση με προσκεκλημένους εμπλεκομένους φορείς στις ΑΠΕ αλλά και ανεξάρτητους παραγωγούς.
Την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι αρμόδιοι βουλευτές  Αποστόλης Αλεξόπουλος, Ευγενία Ουζουνίδου και Χαρά Καφαντάρη, καθώς και τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας Γεωργακάκης Νίκος, Χαρίτσης Αλέξης, Μπενίσης Ιωάννης και Αριστοτέλης Τύμπας. 

Στη διαβούλευση πήραν μέρος και κατέθεσαν τις απόψεις φορείς και σύλλογοι οικολογικών οργανώσεων, παραγωγών ΑΠΕ, κατασκευαστών ΑΠΕ, αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί και κατασκευαστές (GREENPEACE, WWF, ΑΣΠΗ HELLAS, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Φ/Β ΣΤΕΓΗΣ, ΡΑΕ, ΣΕΦ (ΣΥΝΔ. ΕΤΑΙΡ. Φ/Β), ΣΠΕΦ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΙΟΣ).
Σύμφωνα με τους φορείς, το νομοσχέδιο, που έθεσε στη διαβούλευση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, δημιουργεί μεγάλες αδικίες στους παραγωγούς ρεύματος από ΑΠΕ και προσθέτει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται επιδιώκει να επιλύσει. Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν επίσης ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί από το Υπουργείο και να έρθει ένα νέο νομοσχέδιο, μια ολοκληρωμένη και δίκαιη λύση στα προβλήματα και στο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ από τη χωρίς προγραμματισμό και σχέδιο ανάπτυξη των ΑΠΕ .
Οι εκπρόσωποι της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν τις μεγάλες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες με την πολιτική τους στο χώρο των  ΑΠΕ και τον τρόπο που δομήθηκε η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει στη δημιουργία τεράστιου ελλείμματος στον ΛΑΓΗΕ και τους παραγωγούς ρεύματος από ΑΠΕ στην καταστροφή. 
Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε επίσης ότι, αν κατατεθεί το σχέδιο νόμου όπως ετέθη στη διαβούλευση, θα το καταψηφίσει, γιατί:
Η  κυβέρνηση κουρεύει τους μικρούς, την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο
Και ταυτόχρονα:
Βγάζει εκτός του κάδρου των ευθυνών και των συνεπειών τις τράπεζες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των προβλημάτων στις ΑΠΕ
Βάζει νέα έκτακτη εισφορά επί του τζίρου και μάλιστα χωρίς καμία παραμετροποίηση.
Κωλυσιεργεί με την υιοθέτηση αποφάσεων που θα έδιναν ώθηση στην ιδιοπαραγωγή
Τέλος, υπογράμμισε ότι συνέπεια της εφαρμογής του σχεδίου της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ θα είναι η καταστροφή των μικροπαραγωγών και η συγκέντρωση της παραγωγής των ΑΠΕ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.