COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Άγιοι Σαράντα: Σύσκεψη του Γενικού Προεδρείου της Οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Συνήλθε το Σάββατο 8 Μαρτίου  2014 και ώρα 12.00, σε κανονική σύσκεψη το Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα, υπό την προεδρία του Γενικού Προέδρου κ. Βασίλη Μπολάνου.
Το Γενικό Προεδρείο εξέτασε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση όπως διαμορφώνεται τελευταία. Επίσης ενέκρινε την ημερήσια διάταξη για την επόμενη σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου.
Μερικά από τα ζητήματα που απασχόλησαν το Γενικό προεδρείο ήταν η δύσκολη πορεία της πολιτικής συμμαχίας μεταξύ του ΚΕΑΔ και Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, η νέα διοικητική διαίρεση και ο γεωγραφικός χώρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η αντικατάσταση του γενικού Γραμματέα της «Ομόνοιας» μετά την παραίτηση του Ιωάννη Γιάννη από τη θέση αυτή και οι επικείμενες εκλογές στην «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την εκλογή της νέας ηγεσίας. Εντός του 2014,σύμφωνα με το καταστατικό της Εθνικής Οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» προβλέπεται η διεξαγωγή εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου και Γενικού Συμβουλίου.

Εκτός από τα παραπάνω ζητήματα που θα αποτελούν και το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης για τη σύσκεψη του ΓΣ, τα μέλη του Γενικού Προεδρείου, συζήτησαν αρκετά και για άλλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και δεν βρήκαν ακόμη λύση, όπως οι συντάξεις του ΟΓΑ, οι γραμμές λεωφορείων από τον Βορειοηπειρωτικό χώρο προς τις διάφορες πόλεις της Ελλάδος, οι απολύσεις των δημόσιων υπαλλήλων ελληνικής καταγωγής από την σοσιαλιστική κυβέρνηση των Τιράνων, το ζήτημα της ασφάλειας στα χωριά μας κλπ.
Τα παραπάνω θέματα θα αποτελέσουν και την ημερήσια διάταξη της σύσκεψης του Γενικού Συμβουλίου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» που θα συνέλθει σύντομα στους Αγίους Σαράντα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA” 

Άγιοι Σαράντα 13 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.