COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σε μικρομεσαίους αγρότες της Μεσσήνης μίλησαν χθες το βράδυ ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος πε¬ρι¬φε¬ρειά¬ρχης Πε¬λο¬πον¬νή¬σου με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης με την Λαϊκή Συσπείρωση Αποστολόπουλος Κώστας

Μεταξύ των άλλων, τόνισαν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, στήριξαν και στηρίζουν τα αιτήματα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μπλόκων που απαντούν στις ανάγκες επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Πιο συγκεκριμένα απαιτούν:
Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές – άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα την φτωχή αγροτιά.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ γεωτρήσεις κα. Όπως και στα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν τα νοικοκυριά τους και η παραγωγή τους από τις πρόσφατες πλημμύρες καθώς και από παλιότερες, αφού χρόνια τώρα εκκρεμούν αποζημιώσεις για καταστροφές από πάγους, βροχοπτώσεις ακόμα και από πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.