COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

Σκοτάδι καλύπτει τις διαδικασίες που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς για να αφήσουν χωρίς υποψήφιο την ΝΔ στην Πελοπόννησο, ανοίγοντας τον  δρόμο στον Πέτρο Τατούλη. Φαντάζονται πως οι οπαδοί της ΝΔ θα υποταγούν στις παρασκηνιακές επιθυμίες τους; Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συγκαλέσει και να αφουγκραστεί τις τοπικές Οργανώσεις του. Οι κύριοι που διοικούν τη Νέα Δημοκρατία φρόντισαν να απαξιώσουν οργανώσεις και στελέχη, νομίζοντας έτσι πως θα μπορούν να  διοικούν ανεξέλεγκτοι. Ευτυχώς όμως υπάρχει και η κάλπη τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις εθνικές εκλογές όπου οι πολίτες δεν μπορούν να ελεγχθούν και θα δώσουν την απάντηση τους σε όλα. Οι οπαδοί της ΝΔ δικαιούνται να μην ακολουθήσουν τις προσταγές του κόμματος τους αφού δεν τους ρώτησε κανείς.

Για να φτάσουν οι υπεύθυνοι της ΝΔ στην επιλογή Τατούλη, επιχείρησαν να πείσουν τους οπαδούς της πως η Νέα Δημοκρατία τον έχει ανάγκη και πως κανένα άλλο  καθαρό – από πάσης πλευράς- μέλος της δεν θα μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Φτάσαμε δυστυχώς στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής. Είναι βέβαιο ότι ο Τατούλης δεν έχει την απήχηση που είχε προ τριετίας. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πλέον το ποιόν του. Άφησε τη Πελοπόννησο στις τελευταίες θέσεις της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, καθυστερώντας τις διαδικασίες μέχρι να βρει τους «κατάλληλους» δικούς του ανθρώπους. Έχασε την στήριξη μεγάλου μέρους  του ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι οπαδοί της ΝΔ δεν τον θέλουν.
Ο Τατούλης από άκρα αριστερά έγινε ακραίος φιλελεύθερος. Στήριξε το ΠΑΣΟΚ για να γίνει περιφερειάρχης και στους οπαδούς της ΝΔ εμφανιζόταν ως νεοδημοκράτης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 έσπευσε να υποστηρίξει την επιλογή Παπανδρέου για τη προσφυγή στο ΔΝΤ. Ο Τατούλης συνέβαλε όσο κανείς άλλος στη φθορά της κυβέρνησης Καραμανλή με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί ο Κώστας Καραμανλής στις εκλογές του 2009. Αποτέλεσμα είναι να υφίσταται σήμερα ο λαός αυτά που υφίσταται μετά την πρόσκληση του ΔΝΤ από τον Γιώργο Παπανδρέου. 
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι αμείλικτα. Τι κοινό έχουν που τους ενώνει Σαμαράς και Τατούλης από το παρελθόν αλλά και το παρόν; Γιατί δεν κάνει αγωγές ο Τατούλης στα ΜΜΕ που τον κατηγορούν για αναθέσεις έργων και οικογενειοκρατία; Ο Σαμαράς επιλέγοντας τον Τατούλη ως υποψήφιο περιφερειάρχη βάζει οριστικό τέλος στην  ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.  Ίσως αυτός να είναι ο πραγματικός του στόχος. Λογαριάζει ευτυχώς χωρίς την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που εργάστηκαν για αυτή τη παράταξη.
Δημήτρης Τσιγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.