COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
·        ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
·        ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
·        ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
·        ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Θέμα: «Σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας»

Το κτίριο που στεγάζει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας παραδόθηκε μόλις πριν από έξι μήνες. Παρόλο που είναι ένα καινούργιο κτίριο τα προβλήματα, οι ελλείψεις και οι δυσλειτουργίες είναι πολλές. Τα προβλήματα αφορούν κατασκευαστικές ατέλειες που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών αλλά και τον κίνδυνο να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο κτίριο. Βασική παράληψη είναι και η μη πρόβλεψη χώρου άθλησης με τον κατάλληλο εξοπλισμό  για τις ημέρες που επικρατεί υπερβολικό κρύο ή βρέχει. Οι δυσλειτουργίες αφορούν το σύστημα ύδρευσης καθώς και το σύστημα πυρασφάλειας. Πιο αναλυτικά τα προβλήματα που αναφέρει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου είναι:

1.Τα πλακίδια με τα οποία έχουν στρωθεί οι διάδρομοι και οι χώροι του ισογείου εμφανίζουν αυξημένη ολισθηρότητα και ιδιαίτερα όταν είναι βρεγμένα.
2.Στις εξωτερικές βρύσες υπάρχουν οξείες γωνίες οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για  όλους και ειδικά για τους μαθητές.
3.Δεν υπάρχει αίθουσα γυμναστικής με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό για την άθληση των μαθητών.
4.Το πόσιμο νερό στις βρύσες έχει έντονη μυρωδιά πετρελαίου/λαδιού.
5.Η στεγανότητα του κτιρίου στην οροφή αλλά και στο υπόγειο είναι προβληματική σε ορισμένα σημεία.
6.Το σύστημα θέρμανσης καταναλώνει δυσανάλογα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.
7.Το σύστημα πυρασφάλειας δίνει αρκετούς εσφαλμένους συναγερμούς.
8.Στα κλιμακοστάσια, στο χώρο μετά το Β’ όροφο και πριν την έξοδο προς την ταράτσα, υπάρχουν ελεύθεροι, μη επιβλεπόμενοι χώροι οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές για επικίνδυνες δραστηριότητες. Χρειάζεται αποκλεισμός αυτών των χώρων.
 Επιπρόσθετα στο σχολείο έχει εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό σύστημα, τα έσοδα του οποίου θα μπορούσαν να μειώσουν τα έξοδα για τις λειτουργικές ανάγκες του κτιρίου. Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει ακόμη η σύνδεση του συστήματος με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι αντίστοιχα προβλήματα, κυρίως με τη στεγανότητα των κτιρίων, υπάρχουν σε πολλά σχολεία τα οποία μάλιστα είναι κατασκευασμένα πρόσφατα. Επίσης μεγάλο είναι το πρόβλημα με την κλοπή των αλεξικέραυνων, λόγω μη ύπαρξης σχολικών φυλάκων, από πολλά σχολεία τα οποία δεν έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα τα σχολεία αυτά να μην διαθέτουν αντικεραυνική προστασία.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.     Θα μεριμνήσουν τα αρμόδια Υπουργεία για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επιδιορθώσεις στο κτίριο ώστε να αυτό να είναι ασφαλές για τους μαθητές και να μην επαναληφθούν ατυχήματα;
2.    Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι κατά την διαδικασία προσωρινής παραλαβής του σχολείου; Αν ναι γιατί δεν διαπιστώθηκαν οι προαναφερόμενες ελλείψεις-δυσλειτουργίες; Πότε θα γίνει η οριστική παραλαβή του νέου σχολείου;
3.    Γιατί δεν έχει συνδεθεί ακόμη με τη ΔΕΗ το φωτοβολταϊκό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στο κτίριο;
4.    Θα υπάρξει χρηματοδότηση των Δήμων για να μπορούν αυτοί να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες επισκευής των σχολείων;
5.    Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την τοποθέτηση αντικεραυνικών συστημάτων όπου αυτά δεν υπάρχουν και για την φύλαξη των σχολείων;   

Ο Ερωτών Βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος
 17/03/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.