COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Το ΠΑΜΕ Αρκαδίας για την την επέτειο της 8ης του Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Με αφορμή την επέτειο της 8ης του Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα στις εργαζόμενες, τις άνεργες γυναίκες, στις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες για νέους αγώνες.
Απευθύνουν κάλεσμα στη γυναίκα της εργατιάς και του μόχθου, στη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της, να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ σε όλη τη χώρα.

Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα Σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και τους ΜΑΣ, στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους.
Καμία να μη συμφιλιωθεί με το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσει τις ανάγκες της στα ελάχιστα, να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, ή χωρίς αυτά αν είναι κάτω των 30 χρονών, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχει δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά της, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά της, την οικογένειά της, την ίδια, να μην έχει δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, επίδομα τοκετού, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας, ανεξάρτητα αν είναι μισθωτή, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα ή άνεργη.
Δοκιμάσαμε την ΕΕ της «ευημερίας» και γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια που μας προσφέρει θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών, όπου χάριν της ισοτιμίας μας οδηγούν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων που έπλεκαν και πλέκουν τα εγκώμια της ΕΕ, εφαρμόζοντας γράμμα κατά γράμμα τις οδηγίες της, αλλά και όσων προσπαθούν να μας "παραμυθιάσουν" ότι μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή. Ζήσαμε τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που πρώτοι αυτοί υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών. Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης
Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.
Είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της εργατιάς, της αγροτιάς, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, για τις νέες να αντλήσουν δύναμη από την πείρα των αγώνων του παρελθόντος και να πρωτοστατήσουν στις σημερινές εξελίξεις. Να ενισχύσουν με τη δράση τους την Κοινωνική Συμμαχία, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, που αγκαλιάζει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και γυναίκες. Η Κοινωνική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει για να ανατραπούν αντιλαϊκοί νόμοι, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, για να σπάσουν τα δεσμά με την ΕΕ, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.